Guide til vores scoringssystem

I bunden af hver anmeldelse kan du læse hvilke score vi har givet den pågældende flaske. Vi har valgt en skala fra 0 til 100 og du kan læse nedenfor hvordan vi har inddelt og navngivet de enkelte intervaller.

Anmeldelser er altid subjektive – og det eneste der i virkeligheden er vigtigt, er om du kan lide flasken. Alt andet er sekundært. Vi foreslår derfor at du primært bruger vores vurdering som ”beslutningsstøtte”. Det er sådan vi selv bruger andres anmeldelser.

Når vi her hos Straight Whiskey.dk anmelder Whiskey, tager vi whiskyens vejledende udsalgspris med i den samlede betragtning og bedømmelse, før vi når vores endelige konklusion og tildeler Whiskyen point, ud fra vores gældende 100 points scoringssystem. I praksis vil det sige, at en Whiskey til f.eks 400 Kr., hvor kvaliteten er tårnhøj, opnår en bedre bedømmelse/score, end en Whiskey i samme kvalitetsklasse, som koster 600 Kr. Se derfor vores score mere som et tal, der indikerer værdien frem for smagen.

Da en Whiskeys pris kan svinge uhyre meget fra forhandler til forhandler, samt hos visse Whiskey forhandlere bliver prissat efter udbud og efterspørgsel princippet, tager vi altid udgangspunkt i den vejledende udsalgspris, da vi mener, at dette er den mest repræsentative måde at bedømme en Whiskey på.

Da vi bryster os af at drive en transparent Whiskey blog, oplyser vi altid, hvem der har købt den anmeldte Whiskey. Hvad prisen på købstidspunktet var, samt hvilken forhandler Whiskyen er købt hos.

Når vi anmelder en Whiskey, som vi har modtaget gratis fra virksomheder, vil det altid fremgå af anmeldelsen, hvem afsenderen af produktet er. Yderlig mere gør vi altid vores ypperligste for at afsøge markedet og anbefale den forhandler, der udbyder den anmeldte Whiskey billigst.

 

Interval Navn
95-100 Exceptionel
86-94 Fantastisk
76-85 Rigtig god
66-75 Middel
51-65 Under middel
36-50 Bundskraber
0-35 Fuldstændig uacceptabel

Print Friendly, PDF & Email