Amerikansk whiskey

Ikke overraskende, så det betegnelsen for whiskey der er produceret i ”Amerika” – helt specifikt USA.

Selve ordet ”whiskey” staves med et ”e” i USA, hvorimod det staves uden ”e” i næsten hele verden (undtagen Irland).

 

Den mest kendte type af amerikansk whiskey er ”Bourbon” der er lavet på en helt speciel måde – og som har nogle meget strenge kvalitetskrav. Du kan læse mere om Bourbon – og ikke mindst hvordan den adskiller sig fra de andre whiskeytyper – i artiklen om de amerikanske whiskeytyper. Et spørgsmål vi ofte får er hvad forskellen på Bourbon og whiskey er. Svaret er heldigvis ret simpel: Bourbon er en whiskey – og derfor giver det ikke mening at tale om en forskel. Der er store forskelle på Bourbon, Rye whiskey, skotsk whiskey, japansk whiskey og irsk whiskey – men der er alle sammen whiskeyer. Som Bourbon producenterne siger:

”All Bourbon is whiskey – but not all whiskey is Bourbon”

Der er masser af god viden om amerikansk whiskey på nettet (på engelsk) og du vil forhåbentlig få glæde af den ”Ressource Guide” vi har lavet til dig. De 6 små artikler vi har om emnet ”Lær om whiskey” er med vilje meget korte, så du kan tilegne dig den basale viden hurtigt.

Amerikansk whiskey – og specielt Bourbon – har været inden i en fantastisk udvikling de sidste 5-6 år og man taler endda om et ”Bourbon boom”. I skrivende stund (Februar 2019) er dette boom ikke kommet til Danmark endnu, men der er klare tegn på at det er lige rundt om hjørnet.

Historien bag amerikansk whiskey er fascinerende og det er produktions- og lagringsmetoderne også.

Og det kan du læse mere om i de næste artikler.

 

Næste artikel: Historien bag amerikansk whiskey.

(Denne artikel er skrevet af Henrik Brandt)