Om Straightwhiskey.dk

Straightwhiskey.dk åbnede sine døre d. 4. marts 2019, som den første dansksprogede blog der udelukkende fokuserede på amerikansk whiskey. Selvom vores hjerter stadig banker for denne region, så besluttede vi i august 2023, at folde paletten ud, og udvide vores blog til at omfatte samtlige whisk(e)y-typer, som verden har at byde på.

Straightwhiskey.dk har til hovedformål at udbrede kendskabet til whisk(e)y til danskerne, med fokus på og afsæt i det nationale samt internationale marked.

Vi vil igennem artikler og anmeldelser gøre vores ypperligste for at vejlede og guide nybegyndere såvel som garvede whiskey-entusiaster og beskriver faldgrupperne og de mere tvivlsomme produkter på markedet.

Straightwhiskey.dk udgiver nye anmeldelser eller artikler hver anden uge og er ejet og drevet af de to whiskey-entusiaster Henrik Brandt og Hasse Berg, som på hver deres måde i årevis har beskæftiget sig med whiskey.

I skrivende stund (Marts 2024) har straightwhiskey.dk eksisteret i fem år – en periode hvor vi har anmeldt godt og vel 250 produkter, skrevet et par håndfulde artikler, en flok cocktailopskrifter, samt haft over 700.ooo besøg på bloggen – herunder 180.000 det seneste år.

Straightwhiskey.dk er drevet som en 100 procent uafhængig og transparent whiskey-blog, hvilket vil sige, at vi tilbyder vores læsere uvildige og upartiske anmeldelser og de holdninger der kommer til udtryk på vores blog er 100% vores egne, og er ikke til falds, udelukkende til debat hvis dette skulle ønskes.

Straightwhiskey.dk bliver ikke støttet finansielt og vores læsere vil aldrig blive ulejliget med reklamer i nogen form, hverken synlige eller skjulte.

Straightwhiskey.dk modtager gerne whiskey-samples til gengæld for en fuldstændig ærlig, uvildig og upartisk anmeldelse. Når vi anmelder produkter som vi har modtaget gratis fra virksomheder, vil det altid fremgå af anmeldelsen hvem afsenderen af produktet er.

Hasse Berg stiftede i februar 2016 den engelsksprogede uafhængige whisk(e)y blog; Son Of Winston Churchill, som han lukkede til fordel for Straight Whiskey.dk i marts 2019. Hasse har tidligere været medredaktør og skribent for det Amerikanske E-magasin; Bourbon Zeppelin. Desuden er han medadministrator af Nordic Bourbon Community Facebook gruppen.

Hasse har brugt de forgangne 17 år på at kæmpe sig igennem samtlige whiskyer, der på hans slingrende vej igennem tilværelsens ulidelige lethed, er blevet smidt efter ham.

Hasse er en lidenskabelig tilhænger af alle typer Whiskey, med en stor forkærlighed for Amerikansk producerede Rye Whiskey og High Rye/High Proof Bourbons. Samt uafhængige single cask aftapninger fra Skotland, flasket ved fad-styrke. Endvidere dyrker han europæisk producerede Rye Whisky (i en grad) der grænser til det perverterede.

Hasse er en passioneret forkæmper for uafhængig, transparent og hudløs ærlig whiskey kritik, og tror fuldt og fast på nødvendigheden af, at tilbyde læserne sin uforbeholdne mening, for; ”hvis vi anmeldere viger tilbage for at give vores ærlige mening til kende, og undlader at påpege når en whiskey er af middelmådigt kvalitet eller dissideret dårlig, hvordan skal du som læser så nogen sinde kunne have tillid til os, når vi fremhæver, at en whiskey er fantastisk?”

Når det er sagt, skal det her på det kraftigste understreges, at mine anmeldelser alene repræsenterer mine synspunkter, og ikke skal tages for mere end kærlige vejledninger. For i sidste ende er det altid dit eget udgangspunkt, oplevelse, samt mening om en gældende whiskey, der virkelig betyder noget.

Husk at en whiskys virkelige værdi ikke er synonym med indkøbsprisen, eller hvad du muligvis kan tjene ved at videresælge den til højestbydende. En whiskys virkelige rigdom ligger gemt under forseglingen, og før den er blevet brudt, og er blevet delt i godt selskab, er den blot en formålsløs udstillingsgenstand i dit barskab.

På Instagram kan du følge Hasse via profilen @hasse_berg

 

Henrik Brandt har siden 2015 fokuseret på amerikansk whiskey og har i skrivende stund en ganske habil samling på lidt over 400 flasker.

Han udgav i november 2019 den første bog om amerikansk whiskey på dansk via Gads Forlag og er administrator af “Nordic Bourbon Community” Facebook gruppen.

Han har også lavet en engelsksproget “Bourbon School”, som (gratis) kan tilgås via hans hjemmeside www.thebourbonnerd.com.  

Henriks vej til den amerikanske whiskey har været lang og indviklet – og begyndte med en Whiskey Sour i 2015. Henrik elsker næsten alle typer amerikansk whiskey, men er de senest år også blevet mere og mere begejstret for skotske, irske og japanske produkter. Det kniber dog mere med de røgede whiskyer – men han bliver sikkert voksen på et eller andet tidspunkt. I denne forbindelse kæmper Hasse Berg en brav kamp for at få ham til at være “peat lover” – men det ser indtil videre ud til at være forgæves.

Selv hårdt presset afviser han at pege på en favoritwhiskey, men ud på de sene stunder – og i festligt lag – kan man høre ham nævne Booker’s, Knob Creek, Hochstadter’s, Whistlepig, Angel’s Envy, Smooth Ambler Old Scout, Michter’s (alle produkter), Four Roses Single Barrel, Blanton’s SFTB, Old Forester 1920, Weller 12, Willett og Joseph Magnus. 

Udover whiskeyhobbyen har han en madblog – og så bruger han 3 uger hver eneste sommer i USA med familien. Han har besøgt USA ca. 70 gange  siden starten i 1986 – og han har været i samtlige 50 stater.

På Instagram kan du følge ham via profilen @the_bourbon_nerd.

Står du med et ubesvarede spørgsmål om Whiskey eller har du af andre grunde brug for at komme i kontakt med os, så send os en linje på kontakt@straightwhiskey.dk 

Rigtig god fornøjelse og skål!