Anmeldelser

Mellow Corn

Mellow Corn er noget så specielt som en ”Corn Whiskey”. Når jeg bruger ordet specielt er det fordi, at det er en whiskeytype der næsten ikke findes på det danske marked. Jeg har trevlet de fleste sider igennem – og det er faktisk kun lykkedes mig at finde en håndfuld produkter under kategorien ”Corn Whiskey”.

Reglerne for en Corn Whiskey er også lidt specielle, da der ikke er krav til at den skal lagres i egetræsfade – hvilket stort set alle andre amerikanske whiskeytyper skal. Men hvis producenten alligevel vælger at gøre det, så må de ikke være fade der har været forkullede først. Til gengæld kan producenten så vælge at bruge både nye og gamle fade. Lidt forvirrende, hvis du spørger mig – men det er altså reglerne. Herudover skal kornblandingen bestå af mindst 80% majs.

Mellow Corn bliver produceret af Heaven Hill og kornblandingen er desværre ikke oplyst. De fleste vurderer dog, at den består af 90% majs, hvor de sidste 10% er delt mellem rug og maltet byg.

Jeg købte oprindelig min første flaske (jeg er p.t. på den tredje) fordi jeg dels var nysgerrig og dels var fascineret af den utroligt grimme retro-etiket (Mellow Corn stammer fra 1945). Samtidigt havde jeg fået et tip fra min gode ven Erik Hasselgärde fra Nordic Bourbon Community, at jeg ville få mig en overraskelse, hvis jeg kom den i en whiskey sour. Herudover er det et ”Bottled-in-Bond” produkt (minimum 4 års lagring og præcis 50% alkohol) og så bliver den solgt i 75 cl flasker, mod de sædvanlige 70cl. Og når så prisen var på under 200 kroner – så var det jo en no-brainer at prøve en flaske.

Du kan se mine smagsnoter nedenfor, men jeg kan allerede nu afsløre, at det var en god beslutning at købe denne flaske. Det er ikke en jeg går og nyder rent, hvis jeg skal være ærlig – men jeg kommer den ofte i min whiskey sour, hvortil den passer utroligt godt. Jeg kan ikke lige sætte en finger på det – men det er som om, at den giver en ekstra dejlig afrunding.

Mellow Corn

  • Aftapper: Heaven Hill
  • Destilleri: Heaven Hill Distillery
  • Klassifikation: Straight Corn Whiskey
  • Alder: NAS – men mindst 4 år
  • ABV: 50 %
  • Mash Bill: Formodentlig 90% majs, 5% rug og 5% bygmalt
  • Pris: 199,- kroner

Duft: Svag frugtig duft, der til dels er domineret af alkohol. Den vanilje og egetræ man normal fanger i f.eks. en Bourbon er helt fraværende. Når jeg anstrenger mig, så er det primært æble og fersken jeg fanger i de frugtige noter. Duften er virkelig ikke imponerende – men den bærer nok også præg af, kun at været lagret i 4 år i (formodeligt) brugte tønder.

Smag: Smagen af majs er helt dominerende – og det er i min optik helt OK. Jeg får ikke særligt meget andet ud af smagen, selv om den fraværende vanilje alligevel stikker hovedet frem, hvis jeg lavet et såkaldt ”Kentucky Chew”, hvor jeg smasker lidt med læberne mens jeg smager (du kan evt. google denne teknik).

Eftersmag: Kort – og primært domineret af alkohol.

Konklusion: Mellow Corn er ikke en stor whiskey, men alligevel et sjovt produkt som man udmærket kan have i sin samling. Den er som sagt formidabel i en whiskey sour – og den har et prispunkt hvor du sagtens kan bruge den til dette formål. Det er aldrig en whiskey jeg tager ud af skabet når jeg skal have en lille dram – men jeg har den altid i baghånden til mine cocktails. Min score nedenfor er derfor udtryk for at dette er et rigtig godt produkt til prisen.

 

Score: 80/100

Kategori: Rigtig god

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Den anmeldte flaske er købt hos www.bevco.dk i december 2018 for 199,- kroner.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *