Anmeldelser

Jim Beam Bacon-Infused Bourbon

Jim Beam har en lang historie med at “forædle” deres Bourbon-produkter ved at tilsætte specielle “ting”. Deres Apple, Peach, Orange og Vanilla udgaver har f.eks. været på markedet i mange år – og et par af dem kan endda købes på vores breddegrader. Denne serie kaldes for “A flavor for everyone”.

Nu har de så frigivet Jim Beam “Bacon” – den første udgave i deres “Protein” serie af produkter. Der er desværre ikke så mange tekniske detaljer om selve produktet, men af pressemeddelelsen fremgår det, at man har benyttet sig at den såkaldte “fat washing” teknik, hvor man blander fedt i flydende form (i dette tilfælde fra bacon), mikser det med et spiritusprodukt (i dette tilfælde Jim Beam White Label), fryser det så fedet bliver stift igen – og så endeligt filtrere den nu faste masse fra. Fat washing er meget populært hos bl.a. bartendere, hvor man kan lave meget specielle cocktails på denne måde.

Den vejl. udsalgspris på $149.99 skal derfor også ses i lyset af den meget komplicerede produktionsmetode. Der er ikke umiddelbart oplysninger om hvad Jim Beam ellers har planlagt i deres Protein serie, men vi har dog fået et tip fra en af vores kontakter i USA at der senest i 2025 kommer en Salmon (laks) udgave. Den er vi naturligvis ret spændte på at smage.

Vi modtog for et par uger siden en 10-cl sample af Jim Beam Bacon som vi anmelder i dag – og det bliver en som både Hasse og jeg anmelder, da samplen du var så stor. Inden vi går over til selve anmeldelsen, så besluttede vi os for at stille os selv tre spørgsmål – og sende hinanden svarene, for at se hvor langt vi var fra hinanden:

Er det overhovedet en god ide for Jim Beam at starte en ”Protein” serie?

Henrik: ”Jeg er stor tilhænger af innovation og det er altid glædeligt at se at der er producenter der har lyst til at gå nye veje

Hasse: ”Dette er endnu et eksempel på at en amerikansk producent har tabt sutten. Hvad helvede har de tænkt på?? Jeg ville hellere sætte ild til mit hår – og slukke det med en hammer – end at købe dette produkt. De skulle skamme sig, men jeg er omvendt ikke overrasket; USA er ved at køre hele landet i afgrunden – så hvorfor ikke også tage Bourbon-industrien med i faldet.”

Hvordan vil man typisk drikke dette produkt?

Henrik: ”Tænker det kunne være spændende at bruge i en cocktail, eller måske endda neat når man står ved grillen sammen med venner. Jeg er faktisk ret positiv.

Hasse: ”Jeg kan ikke se nogen som helst relevant måde at indtage denne småperverse monstrøsitet. Det skulle da lige være som gave til Trey Zoeller fra Jefferson’s Distillery, så han på egen krop kunne få en fornemmelse af hvad han udsætter folk for med egne produktet. Jeg planlægger at bruge resten af min sample til at rense fælgene på min bil.

Hvem er målgruppen?

Henrik: ”Jeg tænker at det i princippet kunne appellere til alle aldersgrupper, i det omfang at folk er villige til at prøve noget der er helt nye. Og det synes jeg generelt at der er et ønske om på tværs af mange fødevarer.

Hasse: ”Med mindre folk har et aktivt ønske om at introducere ting der gør dem deprimerede, eller reducere ønsket om at leve, så kan jeg ikke umiddelbart se hvem der skulle ønske at købe dette produkt. Det er meget muligt at folk opfatter mig som en kværulog der er bekymringsparat og langtidsskuffet – men jeg er helt sikker på at der IKKE er noget marked for dette produkt.”

Så, med andre ord, vi så ikke helt ens på sagen. Men lad os haste til selve anmeldelsen:

Jim Beam Bacon-Infused Bourbon Whiskey

  • Producent: Beam-Suntory
  • Destilleri: Jim Beam Distillery
  • Klassifikation: Whiskey specialty
  • Alder: NAS
  • ABV: 40%
  • Mash Bill: Ikke oplyst
  • Pris: Kan købes i Danmark fra 1. april, med en forventet pris på ca. 1.500 kroner. 

Duft: Canadisk bacon med et strejf af letrøget dansk bacon.

Smag: Her er den danske bacon mere dominerende og den canadiske spiller mere andenviolin. Interessant.

Eftersmag: God længde og denne gang med en umiskendelig note af finsk bacon. Meget delikat.

Konklusion (kun fra Henrik, da Hasse ikke ønskede at bidrage til denne del): Et solidt produkt der vil appellere til bacon-entusiaster i alle aldre. Den høje pris (rammer ca. 1.500,- på det danske marked) vil dog nok være et problem for nogle.

 

0
Kvalitet: RIGTIG GOD
0
Værdi: BUNDSKRABER

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *