Reservoir Distillery

Reservoir Distillery er lokaliseret i Richmond, Virginia og blev stiftet af Jay Carpenter og Dave Cuttino tilbage i 2008. Reservoir bruger udelukkende korn fra lokale grossister og destillerer, lagrer og flasker selv samtlige af deres produkter, og producerer rundt regnet 50.00 flasker om året. Yderlig mere benytter Resovoir sig bl.a. af de meget omdiskuterede quarter cask’s som er blevet forkullet med den såkaldte alligator char på indersiden. Da quarter cask’s kun indeholder 45 – 50 liter er Whiskyens berøringsflade med egetræet og dermed også den del af whiskyen, der trænger ind i selve træet, især i de varmere dele af verden, langt højere end det er tilfældet ved brugen af standard fadet på 200 liter, som de fleste amerikanske Whiskey producenter benytter sig af. Hvilket vil sige, at Whiskey, der bliver lagret i mindre fade, også modnes hurtigere. For hurtigt vil nogle mene.

Tilbage i 2012 udgav Buffalo Trace deres konklusion, efter at de i seks år havde eksperimenteret med at lagre tre forskellige whiskyer i henholdsvis 19, 38 og 57 liters fade. Gode gamle Chuck Cowdery var med ved selve smagningen og skrev efterfølgende om, hvor totalt mislykket han mente, at Whiskyen var. Buffalo Trace’s Harlen Wheatley var lidt mere moderat, og udtalte ved eksperimentets afslutning at; “These barrels were just so smoky and dark, we just confirmed the taste was not going to improve. The largest of the three barrels, the 15 gallon, tasted the best, but it still wasn’t what we would deem as meeting our quality standards”.

Men hvad der virkelig får Reservoir til at skille sig ud er, at de modsat langt størstedelen af amerikanske destillerier, kun benytter en korntype i deres mash bill. Den traditionelle amerikanske whiskey mash bill består typisk af majs, byg, rug eller hvede. Derimod har Reservoir valgt at have en 100% majs Bourbon, en 100% hvede samt en 100% rug whiskey til at udgøre deres core range, og det er der, ifølge Dave Cuttino, en rigtig god grund til. Da hele filosofien bag Reservoir’ core range er, at da ingen har den samme palate, og at vi hver især har vores egen fortrukne ”smag,” når det kommer til Whiskey, nu har mulighed for at blende vores egen foretrukne Whiskey ud af deres Bourbon, Rye og Wheat Whiskier.

Følgende Reservoir Distillery produkter er anmeldt hos Straight Whiskey.dk:

Denne artikel er skrevet af: Hasse Berg