Cocktails

Bourbon Renewal

Min kone Lene fandt denne opskrift for et par måneder siden på nettet – og vi har stort set ikke drukket andre cocktails siden. Den er næsten lige så god som en Whiskey Sour – og meget nemmere at lave.

Den blev opfundet af den berømte bartender Jeffrey Morgenthaler i 2004 og skulle efter sigende være ganske populær, selv om ”vi” altså først opdagede den for nylig. Jeg har lavet Morgenthalers opskrift lidt om, da jeg efter nogle forsøg har udskiftet “Creme de Cassis” (som indeholder alkohol) med almindelig “cassis” sirup, der ikke indeholder alkohol. Der er i forvejen 6cl whiskey i denne opskrift – så du skal ikke være bange for, at den bliver for svag …

 

Udstyr

 • Boston Shaker (se nedenfor)
 • Strainer (se nedenfor)
 • Cocktailglas der kan indeholde ca. 3dl væske

 

Ingredienser til 2 cocktails

 • 12cl Bourbon
 • 6cl citronsaft
 • 1½ cl sukkersirup (se nedenfor)
 • 4½ cl  Cassis sirup uden alkohol (jeg foretrækker producenten “Monin”)
 • 4 stænk Angostura
 • Isterninger

 

Fremgangsmåde (se også video nederst på siden)

 1. Fyld isterninger næsten til toppen i begge glas, så de kan begynde at køle ned
 2. Hæld de resterende ingredienser + en håndfuld isterninger i shakeren
 3. Ryst nu det hele i 20-30 sekunder
 4. Vrid låget af shakeren – kom straineren hen over – og fordel nu cocktailen i de to glas.

Easy-peasy.

Hvad er sukkersirup? Det er lige dele sukker og vand der er opløst og stillet i køleskabet. 

Hvad er en ”Boston shaker” og hvad er en ”Strainer”? Du kan se dem på billedet nedenfor. Hvis du ikke har dette udstyr p.t., så kan du også bruge et sylteglas i stedet (også som afbilledet nedenfor). Hvis du vælger denne løsning, så kan du straine ved at kun åbne en anelse for låget på sylteglasset (så isterningerne ikke kommer med ud).Se hvordan du laver en Bourbon Renewal:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *