Anmeldelser

Corner Creek Bourbon

”Blot til almindelig orientering er dette Whiskey anmeldelsens svar på den folkekære TV quiz fra 90’erne; Gæt og grimasser. Hvor jeres lettere fallerede Whiskey anmelder febrilsk forsøger at gætte sig til, hvad fanden det er, Grethe Sønck mimer.”

Dagens anmeldelse omhandler Corner Creek Bourbon, som utvivlsomt er sourced fra, kun guderne må vide hvor, og flasket af det mundrette firma; Corner Creek Distillery Co. hvilket utvivlsom er opfundet til lejligheden. Men hvem står egentlig bag denne Bourbon?

Den fremherskende opfattelse, blandt flere Whiskey bloggere og skribenterne i diverse Whiskey forums synes at være, at Corner Creek enten er ejet af, eller har været ejet af KBD/Willett. Hvilket også er let at forledes til at tro. For Corner Creek’ etikette og vinflaske design minder på foruroligende vis om Willett’ Noah’s Mill og Rowan’s Creek Bourbons. Yderlig mere er Willett notorisk kendt for, at deres forskellige (sourced) Whiskey mærkers navne, også står opført som firmaet, der har flasket de enkelte mærker. F.eks. står Noah’s Mill Distilling Co. opført som firmaet, der har flasket Noah’s Mill, til trods for, at det selvfølgelig er Willett, der har flasket den gældende Bourbon.

Men hvis vi skal tro gode gamle Chuck Cowdery – hvilket man grundlæggende gør klogt i, så har han i sin bog; Bourbon, Straight fra 2014, en anmeldelse af Corner Creek Reserve. Hvori han beskriver, at en vis Ted Kraut, der sammen med flere unavngivet personer grundlagde Corner Creek Distilling Co. i Miami, Florida tilbage i 1998. Med andre ord, så var det ikke KBD, der grundlagde Whiskey mærket.

Corner Creek Reserve var på daværende tidspunkt en 8 års gammel Bourbon Whiskey, som indeholdte både hvede og rug. Hvilket er en lidt usædvanlig mash bill, da langt de fleste Bourbons enten indeholder rug eller hvede, og sjældent begge korn sorter på samme tid. Men Cowdery har da også en teori om, at der ikke henvises til den egentlige mash bill. Men at der derimod er tale om et blend imellem en hvede Bourbon, samt en Bourbon med et højt indhold af rug. 

Corner Creek Distilling Co. har – til trods for, at den ligner noget, der er konstrueret i internettets spæde ungdom, stadig en aktiv hjemmeside, som blev konstrueret i 2014. Dog tilhører den angivne firmaadresse i dag et fitnesscenter, hvorimod kontakt telefonnummer tilhører et firma ved navn Incubrands Spirits Group LLC, som blev stiftet tilbage i 2006 og er beliggende i Florida. Incubrands Spirits Group LLC’ agent og formand hedder – og hold nu fast, intet mindre end Jay S. Maltby, som jeg ved Gud vil ønske, er et alias. Men ved Mr. Maltby går sporet desværre koldt. Så jeg må en tur forbi TTB’ COLA database, for at se, hvad jeg kan grave op der. COLA eller Certificate of Label Approval –  hvis vi skal have det fulde navn med, er som navnet antyder, det amerikansk Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau’ database. Hvor samtlige Whiskey labels, som der er blevet indsendt til godkendelse de seneste 15 år, forefindes. Hvilket er et brugbart redskab, hvis man, som jeg, vil vide, hvem der har indsendt de forskellige ansøgninger.

En hurtig søgning giver mig to interessante oplysninger. Nemlig at en vis Mr. Evan Kulsvenn – hvis navn, hos tilbagevendende læsere af vores blog, burde ringe en klokke, fra Kentucky Bourbon Distillers den 26-11-2008 ansøgte om at få et Whiskey label, påtrykt ”Corner Creek Reserve Bourbon Whiskey” godkendt. Små 9 år efter, den 23-09-2017, ansøgte Kentucky Artisan Distillery, som mest af alt er kendt for at huse Trey Zoeller’ magical mystery tour, bedre kendt som Jefferson’s Bourbon, om det samme. Den simple konklusion ville derfor være, at KBD havde købt rettighederne til Whiskey mærket i 2008, for derefter at sælge det til Kentucky Artisan Distillery i 2017. Det er dog værd at nævne, at både Willett og Kentucky Artisan igennem årene har stået for at lagre og flaske andre firmaers Whiskey, og derfor på vegne af et andet firma, har kunnet ansøge om godkendelserne, uden egentlig selv at have nogen tilknytning til Corner Creek mærket. Men selvom Willett og Kentucky Artisan rent faktisk har ejet mærket, vil vi alligevel aldrig med sikkerhed vide, hvilket destilleri, der rent faktisk har destilleret Whiskyen, da begge producenter delvist sourcer deres Whiskey. Hvorom alting er, så blev der i 2018 ansøgt om endnu en tilføjelse til Corner Creek familien. Denne gang en 10 års Straight Bourbon Whiskey.   

Indtil 2017 var Corner Creek udelukkende benævnt som en Bourbon Whiskey og ordet “Reserve” indgik som en del af front etiketten, som i øvrigt var holdt helt i sort og hvid. Men i 2017 fik etiketten et ansigtsløft og selve Whiskyen ændrede sig til at være en Straight Bourbon. Det lidt pudsige er dog, at selve flaskens folie, stadig bærer den totalt intetsigende ”Reserve” påtegnelse. Hvilket mest af alt virker som om, at man – hvem end man er, ikke har gidet ulejlige sig synderligt med relanceringen af mærket.

Corner Creek Bourbon

  • Producent: Corner Creek Distillery Co.
  • Destilleri: Unavngivet destilleri
  • Klassifikation: Straight Bourbon Whiskey
  • Alder: NAS
  • ABV: 44%
  • Mash Bill: Ikke oplyst
  • Fad type: Nye forkullede egetræsfade
  • Pris: 379 kr.

Næse: Søde majs blander sig med en urteagtig note af sort Ceylon te, brun karamel, abrikos marmelade, saltede peanuts, banan samt forkullet egetræ, som alt i alt, tyder på, at denne Bourbon har nogle år på bagen. Eller at der i det mindste, er blendet en anseelig andel af ”ældre” fade i batchet.

Smag: God viskositet, uden dog at være prangende. Stærk urteagtig og slet ”jordslået” overtone – som er karakteristisk ved en lang række Skotske Whiskyer, men som man sjældent finder i en Bourbon, der bliver efterfulgt af bagte æbler og bitter appelsinskal.   

Eftersmag: Mellemlang tør og krydret eftersmag med en røvfuld muskatnød og et strejf af sort peber.

Konklusion: Selve næsen er på en og samme tid robust og delikat med en god portion dybde. Smagen og eftersmagen er stærkt drevet af den urteagtige, let bitre og krydrede smag, som er blottet for elegance og ærligt er meget endimensionel. Imens jeg har skrevet denne anmeldelse, har jeg drukket to glas, og her hen imod slutningen er natten stadig ung, så jeg tror, at jeg vil skænke mig et tredje. Men en ting er sikker og vist, det bliver ikke fra Corner Creek, som nu ryger bagerst i samlingen, og må vige pladsen for en langt bedre Whiskey.

Score: 63/100
Kategori: Under middel

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Den anmeldte Whiskey er købt af undertegnede hos Whiskyeksperten for 379 kr.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *