Anmeldelser

Barrell Armida, Seagrass og Dovetail

Jeg har længe været fan af Barrel Craft Spirits. De har på få år lykkedes med at positionere sig som nogle af de allerdygtigste blendere på det amerikanske marked. De er ikke alene dygtige – de er også ekstremt eksperimenterende. Alle deres produkter er Cask Strength – og generelt lidt i den dyre ende. På det amerikanske marked starter deres produkter omkring $90 og det mest eksklusive produkt koster svimlende $500. Sidste år startede de desuden et søster-brand der hedder Stellum, som prismæssigt er en anelse mere tilgængelig, da disse produkter starter omkring $55-60. Stellum produkterne er også alle Cask Strength.

Barrell (udtales på samme måde som ordet med kun et ”l”) udgiver løbende forskellige udgaver af deres Bourbon, Rye, almindelig Whiskey og Rom – denne serie hedder blot ”Batches”. Herefter kommer deres ”Ongoing releases” serie med special-produkter – og til sidste deres ”Limited releases” serie, hvor de dyreste produkter er at finde.

I denne anmeldes kigger jeg på deres ”Ongoing releases” serie, som i skrivende stund består af 7 produkter. Vi har tidligere anmeldt deres ”American Vatted Malt” – og det er måske et godt sted at starte, da vi har beskrevet historien bag Barrell. I denne anmeldelse kigger jeg på 3 andre produkter i serien: Dovetail, Seagrass og Armida.

Min egen historie med Barrel starter i 2019, hvor jeg besøgte dem sammen med min gode ven Linus. Det var et møde som en anden ven (Kenny fra Bourbon Pursuit) havde arrangeret – og vi fik i dén grad en førsteklasses modtagelse; Ikke alene fik vi flere timer sammen med de to hovedpersoner (Joe Beatrice & Tripp Stimson), vi fik også smagt alle deres top-produkter. Efter smagningen fik vi endda lov til at åbne nogle helt specielle (og meget gamle) rom-fade der lige var kommet ind og være de første til at smage dem. En helt unik oplevelse.

Her er et par billeder og videoer fra besøget – du kan bare rulle ned til selve anmeldelserne, hvis det er for kedeligt 😉

Henrik, Joe Beatrice, Tripp Stimson og Linus
De første 8 produkter vi smagte
Og så prøvede vi deres Limited Edition “Gray Label” produkter

.

Og her kommer så de 3 anmeldelser:

Barrell Armida

Dette produkt startede som en Bourbon (destilleret i Indiana og Tennessee) og som efterfølgende er blevet efterlagret i fade hvor der har været ”Pear Brandy”, jamaicansk rom og siciliansk Amaro. Pear Brandy var et nyt koncept for mig og ikke rigtigt noget man kender på vores breddegrader. Det tætteste er nok Poire Williams, men det er jo et ikke-lagret produkt. Måske der er fade fra Huber Winery – ikke sikker. Efterlagringen er sket separat – for efterfølgende at være blended sammen til det færdige Armida produkt, der i øvrigt blev lanceret i oktober 2020.

 • Producent: Barrel Craft Spirits
 • Destilleri: Ukendt
 • Klassifikation: Whiskey
 • Alder: NAS
 • ABV: 56,23 %
 • Mash Bill: Ukendt
 • Pris: Købt i USA i september 2021 for $94,99 + taxes. Kan p.t. ikke købes i Danmark.

Duft: Kompleks, nærmest parfumeret og behagelig. Eg, pærebrændevin (og ikke frisk pære), vanilje, svag karamel.  

Smag: Der foregår virkelig meget her og det er initialt lidt svært at skille de enkelte indtryk fra hinanden. Der er er godt miks af krydderier – men også noget sødme, der fremstår som flødekaramel og måske noget mørk sirup eller melasse. Amaroen træder også igennem og er i virkeligheden mere karakteristisk end rommen (som jo normalt har tendens til at dominere). 

Eftersmag: Lang og behageligt. Sød først, efterfulgt af tørhed (men ikke ubehagelig tørhed).    

Konklusion: Det er en ret vild oplevelse – for der er simpelthen gang i 20 ting på samme tid. Og det er på samme tid både styrken og svagheden ved dette produkt. Det fleste vil nok sige “wow!” når de smager den, men der vil også være nogen der synes den er underlig. Jeg hører til første kategori. Da prisen herhjemme nok vil ligge omkring 1000 kroner trækker det dog lidt ned i min samlede vurdering. 

Score: 86/100

Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

Barrell Seagrass

Dette produkt startede som en Rye whiskey (destilleret i Kentucky, Indiana, Tennessee og Canada) og som efterfølgende er blevet lagret i fade hvor der har været rom fra Martinique, Madeira og ”Apricot Brandy”. Abrikosbrandyen var også et nyt koncept for mig. Efterlagringen er også her sket separat. Seagrass blev lanceret i april 2021 og det første batch blev næsten udsolgt over natten, da den kendte whiskeyanmelder Fred Minnick gav den topkarakter. Seagrass blev derudover lanceret i en ”Limited Edition” 16-års udgave tidligere i år til den nette pris af $250.

 • Producent: Barrel Craft Spirits
 • Destilleri: Ukendt
 • Klassifikation: Whiskey
 • Alder: NAS
 • ABV: 59,65 %
 • Mash Bill: Ukendt
 • Pris: Købt i USA i september 2021 for $94,99 + taxes. Kan p.t. ikke købes i Danmark.

Duft: Igen en meget kompleks næse hvor der foregår rigtig mange ting – men man er ikke i tvivl om at grundproduktet har været en Rye; Lækre krydderier der virker godt sammen. Der er også en sødme der minder mig om en god gammeldags slikbutik. Den klassiske sødme med vanilje, etc. er dog meget nedtonet. Jeg fornemmer også romfadene, men har oprigtigt svært ved at fange noget abrikos. 

Smag: Wow! (igen). Ikke en smag jeg kan sige der findes i andre produkter og mange af duft-indtrykkene træder også frem i smagen. Abrikosen har stukket næsen frem nu. Næsten overvældende overordnet set – men jeg er er virkelig fan af dette produkt.  

Eftersmag: Dejlig, men lidt kortere end forventet.    

Konklusion: Det er et brag af en Rye (selv om den teknisk set ikke er en Rye), hvis man leder efter det komplekse og hvor smagsnuancerne står i kø. Det er en rigtig “sipping”-whiskey hvor man kan sidde og nyde hvert lille “si”p. Jeg forstår godt hvorfor alle anmeldelserne er så positive og det er virkeligt et solidt produkt.   

Score: 89/100

Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

Barrell Dovetail

Dette produkt har fra starten ”blot” været en ”whiskey”, da den kun har været lagret i brugte fade. Efterfølgende er den blevet lagret i fade hvori der har været rom, portvin og Cabernet Sauvignon rødvin. Dovetail blev lanceret i december 2018.

 • Producent: Barrel Craft Spirits
 • Destilleri: Ukendt
 • Klassifikation: Whiskey
 • Alder: NAS
 • ABV: 62,17 %
 • Mash Bill: Ukendt
 • Pris: Købt i USA i oktober 2019 for $109,99 + taxes. Kan p.t. ikke købes i Danmark.

Duft: Lækker cremet sødme der med det samme får en til at slikke sig om munden i forventning om hvad der skal til at ske. Flødeis, karamel, vanilje, rom, lakrids, modne æbler.

Smag: Yummy. Den lækre og fløjlsagtige sødme fra duften er endnu mere gennemtrængende i smagen og virkelig velkomponeret. Man lukker øjnene og udstøder et sagte “mmmmm” mens man slynger tungen rundt i mundhulen for at få det hele med. En fornøjelse, med andre ord. 

Eftersmag: Kunne godt være lidt længere, men er utrolig behagelig og varmer kroppen godt op.    

Konklusion: Ja, du er nok ved at være træt af at høre på mine lovprisninger af disse Barrell produkter, men også Dovetail er en klar vinder. Jeg er halvt igennem min anden flaske – og jeg vil gøre hvad jeg kan for aldrig at løbe tør. Jeg kan ikke huske at jeg nogensinde har haft whiskeyvenner på besøg der ikke kunne lide Dovetail – og når venner spørger mig hvad de skal købe med hjem fra USA så siger jeg altid to ting: “Se om du kan finde en Knob Creek Store Pick – og så køb for guds skyld en Dovetail med hjem”. Så det bliver en høj karakter herfra og den kunne endda være  et eller to point højere, hvis prisen havde været lavere.     

Score: 91/100

Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *