Anmeldelser

4 X Jefferson’s Bourbon

Jefferson’s Bourbon is made in very small batches. Actually, ridiculously small batches. We take up to four different Kentucky straight bourbon whiskies of different ages and marry them together. Doing this, we get a lot of complexity and balance while maintaining the consistency needed in a bourbon (one of the blends comprising of at least 55% of the total). We wanted to make it big enough for the connoisseur, yet approachable for people just getting into the premium bourbon field”.

Giver overstående absolut ingen mening? Så spænd venligst sikkerhedsbæltet og juster Deres sæde til oprejst position, for inden længe lander vi i Jefferson’s La La land. Hvor det største blålys i nyere tids amerikansk whiskey historie; Den fantastiske Trey Zoeller, er direktør for sit eget personlige magiske teater. Hvor alt er en absurd illusion, som synes at være trukket direkte ud af røven på Hermann Hess.

Tilbage i 1997 stiftede Chester Zoller – som b. la. er kendt for sine bøger om Amerikansk Whiskey, og hans søn Trey firmaet McLain & Kyne Distillers Ltd. som lancerede Whiskey mærket Jefferson’s, og derved – ifølge Trey Zoller, videreførte en langstrakt og stolt familietradition. Da Trey’ Tip… Tip… Tip… Tip… Tip… Tip… Tip… Tip oldemor i 1799 blev arresteret for ”moonshining”. Hvortil, at jeg her gerne vil have lov til at komme med en indskudt bemærkning. For mine forældre havde, som så mange andre i halvfjerdserne, en vinkolbe stående ude på lokummet. Hvori de gærede en utrolig ildelugtende og med garanti, totalt udrikkelig æblevin. Hvilket, hvis jeg da ellers havde valgt at åbne en vingård, derfor kunne kalde mig selv for anden generation vinbonde. Eller hvordan fungerer det lige? 

Mange er forståeligt nok af den opfattelse, at Jefferson’s Whiskey mærket er en hyldest til Amerikas tredje præsident og manden bag uafhængighedserklæring; Thomas Jefferson, som også pryder flere af Jefferson’s flasker. Men sandheden er, at Trey ved flere lejligheder har udtalt, at han i tidernes morgen ikke rådede over et markedstingbudget, og derfor valgte han i stedet at navnegive sin Whiskey efter en personlighed, som var stærkt forbundet med Amerikas historie og traditioner. Det skal dog tilføjes, at hvis man besøgte Jefferson’s hjemmeside, blev man, indtil for et lille år siden, mødt af følgende udsagn, som unægtelig må siges, at være radikal anderledes end førnævnte; “To personify the brand, they chose Thomas Jefferson – known for his curiosity and experimental spirit. This is a mindset to which Trey has dedicated himself, pushing the boundaries of the definition of Bourbon. Upholding tradition, yet always discovering new possibilities.” Men det er åbenbart hvad man kan forvente, når man langt om længe har råd til at ansætte et hold af lidt for smarte marketings drenge. Eller er det? For egentlig falder hele dette spind af fordrejninger og smarte markedsførings stunts – og indrømmet, godt købmandskab, fint i trit med Zoller familiens dogmatisme og måden, de fra første færd, har drevet deres virksomhed. Som nævnt, så er Chester forfatter til en række bøger om Amerikansk whiskey, og var der en ting, som han med hundrede procent sikkerhed vidste, så var det, at Amerikansk Whiskey op igennem 70erne og 80erne havde fået ry af, at være billigt produceret Whiskey, som ikke var værd at drikke. Hvilket de naturligvis ikke ønskede, at Jefferson’s Bourbon skulle slås i hartkorn med. Hvis man lytter til Bourbon Pursuit’s podcask episode 191 udtaler Chet: Because we were so small we had to find a niche that made sense for us and that was the high end market. The high end market was small back then, but so where we. You could buy a really nice bottle of Whiskey back then for $25. We introduced a 15 years old product at $50, which was outlandish, but it worked. I så mange ord, ved at sælge deres Whiskey til høje priser, blåstemplede de samtidig sig selv, som værende et firma der leverede et ”premium” produkt, og fik dermed Jefferson’s Whiskey til at fremstå yderst eksklusivt. En metode som Jefferson’s i øvrigt har forsat med at praktisere i bedste stil. For hvis man besøger deres Instagram konto, bliver man mødt af ordlyden; 3rd largest super premium bourbon in the world, som nok mest af alt giver mening, hvis man hedder Chet eller Trey Zoller. En ting er sikkert. Totalt udokumenterede fakta og luftige superlativer er bestemt ikke ukendt for de to herrer.    

Fra første færd opererede Jefferson’s som en såkaldt NDP producent, som købte deres fade fra tredjepart for derefter at blende og flaske Whiskyen under deres eget whiskey mærke. En ting som Trey aldrig har været videre begejstret for at tale alt for meget om, og som han da heller ikke gør noget nummer ud af, at ”reklamerer” for via sin hjemmeside. Eller for at sige det lige ud, nævner med et eneste ord.

Jefferson’s har et imponerende bag katalog af Rye’s samt Bourbon Whiskys, med aldersbetegnelser på helt op til 30 år. Men tiden og priserne på et fad Whiskey var en anden omkring det nye millennium og aldersbetegnelserne på Jefferson’s Whiskyer er da også vand under broen nu. Så i mangel af en egentlig aldersbetegnelse, har Jefferson’s i stedet fået påtrykt ordlyden ”Very Old”. Som kun guderne må vide, hvad skal betyde? Men det er åbenbart bare sådan at tingene forholder sig i camp Jefferson’s, hvor man med rund hånd kaster om sig med meningsløse floskler, i håbet om at ramme en sagesløs forbruger lige midt i solar plexus.     

Det bemærkelsesværdige er, at Jefferson’s de første 18 år af deres levetid, ikke ejede deres eget destilleri samt lagerbygninger, og derfor lejede sig ind hos tredjepart. Men det ændrede sig alt sammen i 2015. Den 16. oktober 2006 blev McLain & Kyne opkøbt af Castle Brands, hvorefter at Castle Brands i 2015 opkøbte 20% af Copperhead Distillery Company, som ejer Kentucky Artisan Distillery. Kentucky Artisan Distillery er hjem til Whiskey Row Bourbon mærket, og siden 2015 dermed også Jefferson’s. Den 27. april 2019 blev Castle Brands opkøbt af Pernod Ricard for 223 millioner dollars, som år forinden havde opkøbt Smooth Ambler samt Rabbit Hole. Hvilket vil sige, at Jefferson’s Bourbon i skrivende stund er ejet af Pernod Richard. Udover at huse de to Whiskey mærker, fordriver Kentucky Artisan Distillery også tiden med at kontrakt destillere Whiskey, for mærker som ikke har deres eget destilleri, heriblandt b. la. Barrell Craft Spirits. Med andre ord er Kentucky Artisan er stor blandet bolsje butik. Siden at Jefferson’s flyttede ind hos KAD, skulle de angiveligt være begyndt at destillere en del af den Whiskey, der indgår i deres produktserie her. Problemet er bare, at Trey vedbliver med at holde kortene tæt ind til kroppen, og bestemt ikke virker ivrige efter at tale om, hvad der i virkeligheden ryger ned i de fade, som senere bliver solgt som Jefferson’s Bourbon. Hvorimod han ikke er bleg for at promovere sin Whiskey, som om han selv har destilleret den. For jeg husker tydeligt den reklame, som Jeferson’s lanceret, hvori de promoverede sig selv som en ”grain to glass” producent, ved at lade Trey løbe fra destilleriet over på den nærtliggende mark, hvorfra han angiveligt hentede den majs, der indgik i ”sin” Whiskey. Men hvis man besøger KAD’s hjemmeside, bliver man mødt af følgende udsagn; ”Serving as the home for Jefferson’s Bourbon means that a large amount of the brand’s distilling, bottling and againg happens onsite.” Som jo, med andre ord, indikerer, at en del af den Bourbon, der indgår i Jefferson’s forskellige aftapninger, stadig bliver købt hos tredjepart. Og blot for at slå en ting fast, så var det Tripp Stimson, som indtil 2017 – hvor han blev en del af Barrell Craft Spirits team, var master destiller hos KDA. Og for nuværende er det Jade Peterson, som bærer denne titel, og dermed ikke Trey Zoller, som man ellers, i alt Jefferson’s fintmaskede markedsførings spin, kunne forledes til at tro.

Men hvad kan man så tilskrive Zoller æren for at have udrettet, udover selvfølgelig det rent forretningsmæssige aspekt af Jefferson’s Bourbon? For at være hudløs ærlig, kan det være svært at finde hoved og hale i. Men der er ingen tvivl om, at Jefferson’s og dermed Zoller var en af de første amerikanske producenter, til at tage cask finish teknikken til sig, som de Skotske destillerier havde praktiserede i stor stil i årevis. Hvilket var medvirkende til, at banede vejen for mærker, som b. la. Angel’s Envy, der i den grad fik vind i sejlene. Senere lancerede Zoller Jefferson’s Ocean, som var delvis lagret ombord på et skib. Og som eftersigende, på sin rejse, har besøgt fem kontinenter. I sin egen ret et interessant eksperiment, men også lidt af et mediestunt, som dog medvirkede til, at forbrugerne for alvor fik øjne op for Jefferson’s Bourbon. Siden hen, er det desværre stukket helt af med Zoller’s såkaldte eksperimenter. Som ærligt ikke kan tilskrives nogen form for egentlig betydning. Udover at de her på redaktionen bidrager til stor morskab. En ting, som man selvfølgelig heller ikke skal undervurdere værdien af. Blandt Zoller’s ”eksperimenter” kan bl.a. nævnes; lagring af Bourbon fad på hestetrukket kære, eller for den sags skyld lagring af Bourbon fad på toppen af et bjerg i Montana. Men bjergtop, eller for den sags skyld hestetrukket kære til trods, så er vejret i Philipsburg, Montana meget lig vejret i Kentucky. Med sine relative varme sommermåneder og dertil svarende kolde vintermåneder. Den eneste egentlige forskel er, at der grundlæggende, hen over året, er en anelse koldere i Montana, end det er tilfældet i Kentucky. Så jeg har i den grad svært ved at få øje på, hvordan Zoeller’s såkaldte eksperiment differencer fra hans normale praktisk. Men som saglige Simon Spies populær citat lyder, så er; “dårlig omtale bedre end ingen omtale”.

Jefferson’s Very Small Batch. Batch No.26

 • Producent: Jefferson’s
 • Destilleri: Ikke oplyst
 • Alder: NAS
 • Mash Bill: Ikke oplyst
 • Whiskey type: Kentucky Straight Bourbon Whiskey
 • ABV: 41,2 %
 • Pris: 391 kr.

Den udgave af Jefferson’s Very Small Batch som jeg i dag anmelder, er en relativ gammel og nu udfaset udgave, som dog stadig kan købes hos enkelt forhandler i Danmark.

Den flaske, som jeg anmelder, bærer betegnelsen Kentucky Straight Bourbon Whiskey, hvorimod den ”nye” udgave, som Jefferson’s lancerede for et års tid siden, er et Blend of Straight Bourbon Whiskeys. Hvilket med andre ord vil sige, at den ikke længere udelukkende indeholder fade, der er blevet destilleret i Kentucky. Min udgave er batch no. 26 og et godt bud vil være, at den blev flasket omkring 2002.  

Jefferson’s plejede at bryste sig af, at deres Very Small Batch, eller ”ridiculously” Small Batch, som de så prætentiøst plejede at referere til den som, var produceret ved at blende fire udvalgte fade sammen. Og jeg skal selvsagt ikke kunne udelukke, om det engang i fordums tid, rent faktisk var tilfældet. Problemet er bare, at når det kommer til Jefferson’s, er der aldrig rigtig nogen, der med sikkerhed ved, om det holder stik. For når Trey bliver adspurgt, virker han mest af alt, som om han ryster det svar ud af ærmet, som bedst passer til lejligheden. Jeg har selv haft fornøjelsen af at stille ham det selvsamme spørgsmål. Hvortil jeg fik svaret, at deres Very Small Batch blev produceret ved at blende Ca. 36 fade sammen, hvilket igen er symptomatisk for Trey og Jefferson’s idiosynkrasi.   

Duft: Meget lys næse med et lettere floral udtryk. Sukkervand, karamel, vanilje og et drys sort peber er alt, hvad der bydes på her. 

Smag: Kritisk tynd viskositet med en sukkervandsagtig smag, som nogen har haft den frækhed at røre en skefuld honning i, og pyntet med en skive citron.   

Eftersmag: Ultra kort med en smag af muskatnød, der bliver hængende bagerst i munden.

Konklusion: Som nævnt, så er dette batch flasket omkring 2002, hvor prisen på et fad whiskey var radikalt billigere, end det er tilfældet i dag. Hvilket selvsagt betød, at man kunne få langt mere kvalitet for pengene. Det til trods, så er denne Whiskey en af de mest uinspirerende, udvandede og endimensionelle Bourbons, jeg længe har sat mine tænder i. Når man samtidig tager med i betragtningen, at denne Bourbon herhjemme, hos den billigste online Whiskey forhandler koster 391 kroner, så er det på grænsen til det forrykte. For til den pris, befinder den sig i en prisklasse, hvor den skulle kunne konkurrere med Bourbons, som b. la. Four Roses Single Barrel, Wild Turkey Rare Breed eller Knob Creek, som alle som en, er I en helt anden liga end Jefferson’s Very Small Batch.

Score: 49/100
Kategori: Bundskraber

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Prisinformation: Jefferson’s Very Small Batch Bourbon, er så vidt redaktionen er bekendt, i skrivende stund kun tilgængelig online, hos barlife.dk. Hvor den kan erhverves for 391Kr.

Jefferson’s Reserve very old small batch Bourbon – Batch No. 219

 • Producent: Jefferson’s
 • Destilleri: Ikke oplyst
 • Alder: NAS
 • Mash Bill: Ikke oplyst
 • Whiskey type: Kentucky Straight Bourbon Whiskey
 • ABV: 45,01 %
 • Pris: 569 kr.

I fordums tid var Jefferson’s Reserve en 15 år Straight Bourbon Whiskey, men har nu – som nævnt, gået hen og mistet sin aldersbetegnelse, og har i stedet fået påtrykt den luftige ”very old” betegnelse. Som – for at det ikke skal være løgn, forefindes linjen over, ”very small batch” betegnelsen, på flaskens front. Reserve betegnelsen, som pryder Jefferson’s flaske, stammer i øvrigt fra vinens verden. Hvor den i sig selv, er en noget konfus betegnelse. Da reglerne for en vin, der bærer reserve betegnelsen, varierer fra land til land og i nogle lande fra region til region. Men grundlæggende, så bruges reserve betegnelsen om vine af ”højere kvalitet”, der oftest har lagret i længere tid, end vine der ikke bærer betegnelsen. Så det er ikke svært at få øje på, hvorfor Jefferson’s har valgt netop denne betegnelse til sin Whiskey. Og blot for at gøre det helt klart, så findes der ingen regulering af udtrykket i whiskey-industrien, så producenterne kan bruge den fuldstændig efter forgodtbefindende.  Den anmeldte flaske er batch 219, og et godt bud vil være, at den blev flasket omkring 2012.  

Duft: Starter ud med at være meget karamel og vanilje drevet, men åbner langsomt op, og afslører noter af rosiner, mørk sirup samt mørk chokolade og kaffebønner samt en behagelig dyb ristede barrel char note i bunden af glasset. Samtidig byder næsen på en behagelig varme, som oftest er Bourbons med en betydelig højere alkoholprocent værdig

Smag: Til min store skuffelse er selve smagen, ligesom det også var tilfældet med den før anmeldte Very Small Batch, meget endimensionel. Her er noter af karamel, en dominerende smag af sort peber samt en lettere mundskærpende smag af syrlig grapefrugt.  

Eftersmag: Mellemlang eftersmag med rosiner, citrus samt den sorte peber smag, som vedbliver med at klamre sig fast.

Konklusion: Næsen er uden skyggen af tvivl det stærkeste led, og er på alle leder og kanter fyldig, behagelig og indbydende. Hvorimod selve smagen samt eftersmagen skuffer fælt. Jefferson’s Reserve er utvivlsom et niveau over Very Small Batch. Hvilket i sig selv, egentligt heller ikke er for meget at forlange, da kvaliteten og dermed baren, som beskrevet, er sat ufatteligt lavt, når det kommer til Very Small Batch. Problemet er så bare, at Jefferson’s Reserve også prismæssigt er et godt niveau over Very Small Batch, som allerede var prissat ublu skævt, kvaliteten taget i betragtning. Derfor virker hele miseren mest af alt, som røveri ved højlys dag.

Score: 49/100
Kategori: Bundskraber

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Prisinformation: Den danske markedspris på Jefferson’s Reserve very old small batch Bourbon, befinder sig i skrivende stund et sted imellem 570 – 640 Kr. Den er set billigst online hos whiskyeksperten.dk til 570 Kr. og dyrest hos dvin.dk til 640 Kr.

 

Jefferson’s Reserve Pritchard Hill

 • Producent: Jefferson’s
 • Destilleri: Ikke oplyst
 • Alder: NAS
 • Mash Bill: Ikke oplyst
 • Whiskey type: Blend of Straight Bourbon Whiskeys
 • ABV: 45,01 %
 • Pris: 480 kr. i USA

Jefferson’s Reserve – Pritchard Hill er en såkaldt finished Bourbon. Hvilket i alt enkelthed betyder, at man efterlagret sin Bourbon i fade, der f.eks. tidligere har indeholdt alt fra Sherry til Rom. For på den måde, at bibringe sin Whiskey en “anderledes” duft samt smagsprofil, end den man kunne havde opnået, ved udelukkende at lagre sin Bourbon i nye forkullede egetræsfade. Denne metode er dog noget omdiskuteret i den amerikanske Whiskey verden, og TTB har da også forslået, at finished Whiskey produkter f.eks. ikke længere kan bære “Bourbon” eller “Rye” betegnelsen. Men lov ændringen er i skrivende stund stadig ikke blevet vedtaget. Hele “problemet” med f.eks. finished Bourbon er, at det er ulovligt at tilsætte andet end vand til en Bourbon, fra destillationsprocessen er færdig til den hældes på flaske. Men da f.eks. et såkaldt Sherry butt “fad” (Ca. 500l.) stadig har Ca. 15 liter Sherry, der er “fanget” i årene af træet, som fadet gradvist frigiver, står producenten jo pludselig med et produkt, som ikke længere lever op til TTB’s lovkrav. Hertil skal det tilføjes, at det er normal praksis, at fadene transporteres med 5 – 20 liter sherry/port eller vin i fadene, for at forhindre dem i at tørre ud. Ved lov skal fadene selvfølgelig tømmes, før producenterne påfylder dem på ny. Men kilder tæt på den Skotske whiskyindustri kan berette, at nogle producenter belejligt “glemmer” at tømme fadene. Og uden at nævne navne, kan jeg godt have enkelte Amerikanske producenter luret for at bedrive samme praksis.

Hvorom alting er, så er Pritchard Hill blevet skabt, ved at efterlagre Jefferson’s Reserve i tolv måneder, i fade der tidligere har indeholdt Cabernet Sauvignon rødvin fra Napa Valley i Californien. Eller det er i hvert fald de oplysninger, som Jefferson’s videregiver via deres hjemmeside. Hvilket jeg dog indrømmet har noget svært ved at forstå. For hvis man kigger nøje efter, vil man erfare, at Pritchard Hill er et ”Blend of Straight Bourbon Whiskeys” hvorimod Jefferson’s Reserve er en ”Kentucky Straight Bourbon Whiskey.  Hvilket i alt enkelthed betyder, at der i Pritchard Hill blended indgår fade, der er blevet helt eller delvist destilleret af destillerier beliggende udenfor Kentucky. Hvorimod Jefferson’s Reserve udelukkende indeholder fade, der er blevet destilleret i Kentucky af et eller flere destillerier. Så enten er Jefferson’s Reserve for nylig overgået til at være et ”Blend of Straight Bourbon Whiskeys”. Hvorefter at Jefferson’s ikke har ulejliget sig med at udskifte billedet af nævnte Whiskey. Eller så er den Bourbon der indgår i Pritchard Hill, slet og ret ikke den samme som indgår i Jefferson’s Reserve.     

Duft: Rødvinsfadet fornægter sig bestemt ikke, hvor let syrlige tanniner og mørke druer blander sig med en sødlig duft af læder, før de klassiske Bourbon dufte af lys karamel, vanilje, kærnet smør samt abrikoser træder ind i billedet.

Smag: Ligesom det også var tilfældet med Jefferson’s Very Small Batch samt Reserve, er smagen meget endimensionel og sukkervandsholdig og jeg har ærligt, hvor mærkeligt det end lyder, svært ved overhovedet at fornemme indflydelsen fra vinfadet. Igen er det karamel, vanilje og abrikos, der er dominerende. 

Eftersmag: Bliver let sæbeholdig og alkoholen viser tænder, i skikkelse af en varm bølge i den relative korte eftersmag, hvor en smag af savsmuld blander sig med røde bær.  

Konklusion: Næsen er i sig selv ikke videre kompleks, hvilket kan tilskrives den sødlige profil, som dog heldigvis får modspil af de syrlige tanniner. Når det så er sagt, er næsen i sig selv behagelig, men desværre også små kedelig, da der ikke er skyggen af dybde at finde. Som nævnt er selve smagen samt eftersmagen yderst endimensionel og jeg kan simpelthen ikke undlade at tænke på, hvor mange gange Jefferson’s mon har genfyldt de fade, de har brugt? For en efterlagring på tolv måneder i det Kentuckyanske klima burde afgive tydelige noter fra vinfadet.  Hvorom alting er, kan man med rette spørge sig selv, om man i givet fald ikke burde havde lagret denne Bourbon i længere tid, hvis vinfadet kun giver udslag i næsens profil. For hele meningen med at efterlagre en Whiskey, er vel til syvende og sidst, at opnå en anderledes smags samt duft profil. 

Score: 54/100
Kategori: Under middel

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Prisinformation: Jefferson’s Reserve Pritchard Hill er ikke tilgængelig herhjemme. Hvorfor jeg bliver nødsaget til at tage udgangspunkt i de Ca. 480 Kr. som den koster i USA.

 

Jefferson’s Ocean – Cask Strength – Voyage 10. Specially bottled for Nasa Liquor. Batch 137.

 • Producent: Jefferson’s
 • Destilleri: Ikke oplyst
 • Alder: NAS
 • Mash Bill: Ikke oplyst
 • Whiskey type: Kentucky Straight Bourbon Whiskey
 • ABV: 56 %
 • Pris: 620 kr. i USA

Jefferson’s Ocean er blevet udgivet i fire variationer. En standard Bourbon mash bill aftapning på 45 %. En wheated Bourbon mash bill aftapning, en rye mash bill aftapning, samt en Bourbon mash bill cask strength udgave, som denne anmeldelse omhandler. Ocean er i øvrigt, i skrivende stund nået op til Voyager 29

Jefferson’s oplyser ikke, hvor længe deres Ocean Voyager 10 er blevet lageret. Dog kan jeg læse mig til, via deres hjemmeside, at den har spenderet lidt over fem måneder på havet. Derudover bliver man mødt af følgende udsagn; Barrels of Jefferson’s Ocean travel aboard ships that visit ports all around the globe. The constant motion of the sea churns the whiskey, increasing its interaction with the wood of the barrel. Extreme weather ranging from the coldest of coldest to the warmest of temperatures hyper-ages the liquid in ways no rickhouse could. Hvilket mest af alt giver mig lyst til – som Kiedis fra Red Hot Chili Peppers gjorde det i min ungdom, at vrænge; ”And I’m Sailing’!… Yeah!… Oh, Yeah” Og på denne yderst modne måde, at sætte spørgsmålstegn ved Jefferson’s udsagn, om at deres fem måneders sejltur, rent faktisk har formået at lagre deres Whiskey anderledes end et konventionel lagerhus solidt plantet på jorden, kunne have afstedkommet. Hvilket vi er på nippen til at finde ud af.

Næse: Gennemgående floral med salt karamel, vanilje, honning samt blommer. En af de Whiskyer, hvor de forskellige nuancer kommer som perler på en snor, uden lag eller egentlig dybde.

Smag: Starter ud med en karamel drevet varme, som et øjeblik virker lovende, da det giver et indtryk af mundfylde. Men så snart den mundvarmende fornemmelse fortager sig, dør håbet om en egentlig viskositet ud, og man er efterladt med en sødladen smag af brun farin, blandet med sort peber og lakridsrod.    

Eftersmag: Som sådan er eftersmagen ikke kort, blot uendelig endimensionel med en urteagtig smag, som har en slående lighed med en bundsjat sort te, der er blevet kold og bitter, ikke ulig den følelse, jeg er begyndt at nære for Jefferson’s.  

Konklusion: Som de fleste der drikker skotsk Whisky ved, har de fleste destillerier, der har lagerhuse beliggende ud til kystlinjen, ofte en signifikant maritim profil, som kommer til udtryk i næsen samt smagen, ofte i form af salt, svovl, tovværk, sød tjære mm. Og jeg har ofte hørt samme vendinger brugt, til at beskrive Jefferson’s Oceans duft samt smags profil. Hvilket jeg udover nævnte salt karamel duft i næsen, overhovedet ikke kan genkende. Jeg kan derimod genkende Jefferson’s vanlige endimensionelle, sødladende profil, som dog heldigvis ikke i Ocean virker direkte udvandet. Når det så er sagt, er den især af en cask strength whiskey på 56 % at være, utrolig fattig på nuancer og kompleksitet.  

Score: 51/100
Kategori: Under middel

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Prisinformation: Jefferson’s Ocean Cask Strength Voyager 10 er ikke tilgængelig herhjemme. Hvorfor jeg bliver nødsaget til at tage udgangspunkt i de Ca. 620 Kr. som den kostede i USA tilbage i 2018. Derimod er Jefferson’s 45 % standard udgave af Ocean til gengæld tilgængelig på det danske marked og koster i skrivende stund, den nette sum af 989 Kr. – 1199 Kr. alt efter hvor man handler.

De anmeldte flaske af Jefferson’s very small batch samt Jefferson’s Reserve very old small batch er købt af undertegnet hos whiskyeksperten, for henholdsvis 399 Kr. samt 569 Kr.

De anmeldte flasker af Jefferson’s Ocean Voyager samt Jefferson’s Reserve Pritchard Hill, er købt af min medredaktør Henrik, som derefter har været så elskværdig at sende mig samples.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *