Anmeldelser

Bonus anmeldelse: WhistlePig. Single Barrel – 10 Year Old – Straight Rye Whiskey. Bottled exclusively for Blackwell’s Wines

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser.

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de Small Batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen. Rigtig god læselyst.

Læs den dybdegående anmeldelse af WhistlePig 10 Years Old – Straight Rye Whiskey ved at følge linket

  • Producent: WhistlePig
  • Destilleri: Alberta Distillers, Canada.
  • Alder: 10 år
  • ABV: 59,2%
  • Mashbill: 100 % Rye
  • Pris i Amerika: 700 kr.

Duft: En varm bølge af brunfarin nærmest vælter op af glasset, efterfuldt af ristede friskkværnet kaffebønner, vanilje, grønne æbler, en anelse mandarinskal samt en nævefuld sort peber og pebermynte.

Smag: Virkelig god mundfylde, som nærmest er cremet i sit udtryk. Rent smagsmæssigt er denne Rye et festfyrværkeri af smagsindtryk, som på en og samme tid eksploderer i munden. Det første jeg fanger er abrikos marmelade, efterfuldt af mørk chokolade, karamel og saltede popcorn. Henimod eftersmagen tager en virkelig urt-drevet og letter bitter note over og får følgeskab af en nøddeagtig smag.

Eftersmag: Lang eftersmag hvor vaniljen fra næsen får frit løb og blander sig med den nøddeagtige smag samt forkullede som ind i helvede egetræ.

Konklusion: Jeg har henover over årene, haft fornøjelsen af at smage en håndfuld Single Barrel Storpick’s af WhistlePig’s 10 års Rye. Og jeg finder det altid rammende, hvor signifikant overlegne de er, i forhold til WhistlePig’s standard udgave af selv samme Rye. Som jeg på mange leder og kanter, finder endimensionel, ligegyldig og intetsigende. Hvilket i den grad ville være synd at sige, er tilfældet her. For Blackwell’s Wines Storepick er et rendyrket powerhouse af en Rye, der fra start til slut, byder på kompleksitet, dybde og balance samt en virkelig fantastisk rig bombastisk mundfylde.

Score: 89/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Undertegnede ønsker at takke Hannes Dich for at sende mig en sample af WhistlePig Single Barrel – 10 Year Old – Straight Rye Whiskey. Fotoet, der er bragt i denne anmeldelse, er taget af Hannes Dich.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *