Anmeldelser

Little Book Batch #3 “The Road Home”

Da jeg første gang hørte om ”Little Book” så må jeg indrømme, at jeg var noget skeptisk; Jim Beams Master Distiller Fred Noes søn – Freddie Noe – havde fået lov til at udgive en produktserie i eget navn. Og for at gøre det endnu værre, så er navnet på serien, udformningen af flasken og indpakningen meget tæt op af det legendariske ”Booker’s” produkt, som jo har betydet meget for Bourbons ”rise from the dead”.

Skepsis har dog aldrig helt kunnet holde min nysgerrighed i ave og som du kan se på billedet, så er det lykkedes mig at købe fire flaske. Jeg har dog kun åbnet den ene – og det er den jeg i dag anmelder. Om jeg havde noget at have min skepsis i – det vender jeg lige tilbage til.

Navnet ”Little Book” er det kælenavn Freddie fik af hans farfar Booker Noe – om som jo netop er ham der har lagt navn til det store Booker’s produkt. Når man hører interviews med Freddie hvor han fortæller om Little Book, så fortæller da også, at hans farfar har været den store inspiration til produktet. Booker Noes farfar var Jim Beam himself – så Freddie Noe er altså Jim Beams tipoldebarn. Du kan i øvrigt læser mere om Beam familien i vores anmeldelse af Booker’s.

Den nuværende Master Distiller Fred Noe til venstre, statuen af den legendariske Booker Noe i midten – og Distiller Freddie Noe til højre.

Men selv om de to produkter minder om hinanden i navn og indpakning, så er der et par væsentlige forskelle: I modsætning til Booker’s, så udkommer Little book kun en gang om året – og så er Little Book ikke altid en Bourbon, men derimod en whiskey der er en blanding af forskellige whiskeytyper. I skrivende stund er der udkommet 4 udgaver:

Batch #1 (2017) – også kaldet ”The Easy” (64,1% ABV). Den er en blanding af følgende whiskeyer:

 • 4 år gammel Bourbon
 • 13 år gammel Corn Whiskey
 • Knap 6 år gammel Malt Whiskey
 • Knap 6 år gammel Rye Whiskey

Batch #2 (2018) – også kaldet ”Noe Simple Task” (59,4% ABV). Den er en blanding af følgende whiskeyer:

 • 8 år gammel Kentucky Straight Rye
 • 13 år gammel Canadian Rye
 • 40 år gammel (!) Canadian Corn Whiskey

Batch #3 (2019) – også kaldet ”The Road Home” (61,3% ABV). Den er en blanding af følgende whiskeyer:

 • 9 år gammel Basil Hayden
 • 9 år gammel Knob Creek
 • 11 år gammel Booker’s
 • 12 år gammel Baker’s

Batch #4 (2020) – også kaldet ”Lessons Honored” (61,4% ABV). Den er en blanding af følgende whiskeyer:

 • 4 år gammel Kentucky Straight Brown Rice Bourbon (!)
 • 8 år gammel Kentucky Straight Rye Whiskey
 • 7 år gammel Kentucky Straight Bourbon

Med andre ord: Noget af en rodebutik når det kommer til ensartethed – men det er jo også en del af charmen. Og jeg tager hatten af for at Jim Beam giver Freddie mulighed for at eksperimentere. Udgivelsen jeg skal prøve i dag, er batch #3, som består af specielle udgaver af 4 af Jim Beams standardprodukter. Og sammensætningen er absolut ikke tilfældig; netop disse fire produkter udgør Jim Beams såkaldte ”Small Batch Collection”.

Så kan man tage 4 standardprodukter der er lagret ekstra længe – blande dem – og få noget godt ud af det? Lad os finde ud af hvor dygtig Freddie har været.

 

Little Book Batch #3 (2019) – Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Kort info om navnet: ”The Road Home” referer til vejen som Freddie tog til og fra arbejde. Der er lidt yderligere information om denne release som er interessant, så jeg vil helt undtagelsesvis bringe de nøjagtige ord fra Freddie – uden oversættelse:

“The Road Home” batch pays tribute to my grandfather as the name Little Book is actually the childhood nickname that he gave me. And so I thought after having a couple of chapters under my belt that it would be a great time to pay honor to him and blend some of the liquids that he gave the bourbon industry. The four liquids that I chose to go into this batch of Little Book® are from the original small batch collection that my grandfather, Booker, created. The Road Home is a blend of nine year old Basil Hayden®, nine year old Knob Creek®, 11 year old Booker’s® and 12 year old Baker’s®, and as always with Little Book®, these liquids are at barrel strength and will be bottled at barrel strength as well. The name “The Road Home” references the road that I travel to and from on a regular basis, the same road my grandfather, Booker, traveled back when he used to work here at the distillery. I tinkered with a lot of different recipes, 57 to be exact, before finding what I was looking for – layers of vanilla, char and dried apricots with lingering oak. The final recipe I selected was 51 of the 57 I tried – a lot more trial and error than the others, but I thought if someone is going to play with the liquids that my grandfather developed, they had better produce a damned good blend. – Freddie Noe, 8th Generation Beam Family Distiller

 • Mærke: Little Book
 • Producent: Jim Beam
 • Destilleri: Jim Beam Distillery
 • Klassifikation: Straight Bourbon Whiskey (og ikke “A blend of Straight Bourbon Whiskeys” som jeg havde troet – kan ikke forklare hvorfor)
 • Alder: Indeholder whiskeyer der er mellem 9 or 12 år gamle
 • ABV: 61,3%
 • Mash Bill: 77% majs, 13% rug og 10% maltet byg (Knob Creek, Baker’s og Booker’s). 63% majs, 27% rug og 10% maltet byg (Basil Hayden’s)
 • Pris: Købt i Arizona af en kollega for $89,99 + taxes i januar 2020. Kan i skrivende stund ikke købes i Danmark.

Duft: Solide Bourbon-noter med det samme – og jeg synes at kunne genkende detaljer fra både Knob Creek og Booker’s. Frisk frugt, svag kanel, ikke rigtig nogle krydderier – og så er alkoholen meget afdæmpet.

Smag: Eg, sort peber, nu mere moden frugt end frisk frugt, vanilje, smørkaramel, svag anis, en anelse (hvilket er lidt mere end ”svag”) kardemomme – og så er der igen gensynets glæde med specielt Booker’s i smagen.

Eftersmag: Middel-lang og krydret. Er absolut i orden – havde håbet på lidt mere dybde/tyngde.

Konklusion: Et produkt hvor man klart fornemmer den gode stamtavle. Harmonisk, velsmagende – og absolut et produkt man har lyst til at sidde og nippe til. Prispunktet er faktisk også i orden, så det er lidt synd, at den ikke sælges i Europa endnu. En rigtig god whiskey der er tæt på at være fantastisk.

Score: 85/100
Kategori: Rigtig god

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *