Anmeldelser

Bonus anmeldelse: Blanton’s Straight From The Barrel – Dumped 14-08-2018

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser.

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de small batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen. Rigtig god læselyst.

Læs den dybdegående anmeldelse af Blanton’s SFBT ved at følge linket

Blanton’s Straight From The Barrel. Barrel 1204 – Dumped 14-08-2018

 • Producent: Buffalo Trace
 • Destilleri: Buffalo Trace
 • Klassifikation: Straight Bourbon Whiskey
 • Alder: NAS
 • ABV: 64,6%
 • Mash Bill: BT mash bill #2 (High Rye). Formodentligt 80% majs, 15% rug & 5% bygmalt
 • Bottled: 14-08-2018
 • Rick No: 35
 • Warehouse: H
 • Barrel No: 1204
 • Pris: 899 kr.

Næse: Hver eneste gang jeg skænker mig et glas af Blanton’s SFTB, bliver jeg altid imponeret over, hvor velintegreret alkoholen i næsen er. Når man tager i betragtning, at Straight From The Barrel, som navnet antyder det, er flasket ved fadstyrke. I denne flaskes tilfælde ved 64,6 % ABV. Næsen byder på en behagelig varme og en god del dybde, som netop er kendetegnet ved de bedste barrel proof/fadstyrke Bourbons på markedet. Starter helt klassisk ud med noter af karamel, vanilje og kanel. Med underliggende noter af peanut butter, læder, frisk abrikos, mandarin og marcipan.     

Smag: Den høje alkoholprocent fornægter sig ikke i selve smagen, men fornemmes mere som en olieret, viskøs behagelig bølge, i modsætning til den ubehagelig brændende fornemmelse, som nogle Whiskier, der er flasket ved fadstyrke, kan have en tendens til at efterlade. Igen er det karamel og vanilje, som til at starte med er dominerende. Men som disse smagsnoter fortoner sig, bliver paletten bredt ud, og sprøde grønne æbler, overmodne kirsebær, brændte mandler og mørk chokolade træder ind i billedet.     

Eftersmag: Lang eftersmag som har et strejf af kaffelikør, egetræ, tobak og svesker.

Konklusion: Blanton’s eller rettere sagt nærmest alt, der kommer ud fra Buffalo Trace destilleri, er nu til dags gået hen og blevet totalt overhyped. Hvilket, når det kommer til nogle af Buffalo Traces mærker, er mig fuldstændig ubegribeligt. Hvorimod andre – så som den anmeldte SFTB, at jeg blot må ligge mig fladt ned og konstatere, at der rent faktisk er en rigtig god grund til. For Blanton’s SFTB er et skolebogs eksempel på, hvordan en vellagret barrel strength Bourbon skal smage. Og til trods for – grundet det før nævnte hype, at Blanton’s SFTB rent prismæssigt, efterhånden er kravlet op på godt og vel 900 kr. mener jeg stadig, at den er hver en krone værd.

Score: 93/100

Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Den anmeldte Whiskey er købt af undertegnet hos systembolaget i Sverige.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *