Anmeldelser

Bonus anmeldelse – 1792 Full Proof – Single Barrel Select, Nicholas Barrel Reserve

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser.

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de Small Batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen. Rigtig god læselyst.

Læs den dybdegående anmeldelse af 1792 Full Proof ved at følge linket

 

1792 Full Proof – Single Barrel Select, Nicholas Barrel Reserve

  • Producent: Barton 1792 Distillery
  • Destilleri: Barton 1792 Distillery
  • Klassifikation: Straight Bourbon Whiskey
  • Alder: NAS
  • ABV: 62,5 %
  • Mash Bill: Ukendt
  • Pris: Ca. 360 Kr. i USA

Næse: Yderst frugtdrevet og en anelse vinøs i sit udtryk. En klokkeklar duft af bagte æbler i forgrunde, imens en duft af druer ligger og lurer lige om hjørnet. Hvilket med alt sandsynlighed er netop dette element, der bibringer det vinøse udtryk. Efter et stykke tid i glasset, kommer den klassiske duft af karamel frem, sammen med marcipan, tørrede abrikoser, kanel, læder og sød cigarrøg. I bunden af glasset står en udefinerbar rug tung krydderblanding på spring, som bliver holdt i skak af det frugt søde element.

Smag: Rigtig pæn viskositet, som er medium olieret med en god mundfylde. Overraskende karamel og vaniljedrevet, som til at starte med fylder hver en millimeter af ens mundhule, på den gode måde. Som disse smagsnuancer langsomt fortager sig, bliver der plads til søde mandariner og rosiner, som også her i selve smagen, byder på en bagud læggende rug tung krydderiblanding, som virkelig supplerer de søde smags noter.

Eftersmag: Medium lang eftersmag, som mere eller mindre består af syrlig mandarinskrald, som langsomt dør hen og efterlader en tør kanelsmag bagerst i ens mund.

Konklusion: Jeg er ærligt ikke verdens største fan, af Barton’s relativ nye 1792 serie, hvoraf langt størstedelen af de aftapninger som jeg har smagt, har ramt bravt ved siden af målet. Og derfor har jeg heller ikke haft synderligt travlt med at åbne denne sample, da jeg ikke havde de store forventninger til den. Men hvor er det bare en fryd, når ens værste forventninger bliver gjort til skamme. Hvilket i den grad er tilfældet her, for denne Single Barrel Select fra Nicholas Wines går rent hjem. Næsen er fuldstændig uovertruffen, og byder på en fantastisk dybde og kompleksitet. Jeg er desuden helt vild med, hvordan det rug bastante element på fornemste vis komplimenterer det frugt søde. Selve smagen byder som nævnt på en god viskositet og mundfylde, og igen er samspillet imellem det bastante og det sød ladende sublimt. Det kunne have været ønskværdigt, hvis eftersmagen havde budt på en støre kompleksitet, så en ellers uhyre helstøbt oplevelse, var blevet rundet af med maner. Hvilket trods alt, i denne sammenhæng, virker som en parentes i det større billede.

Score: 93/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Prisinformation: Den anmeldte 1792 Full Proof – Single Barrel Select fra Nicholas Barrel Reserve er desværre ikke tilgængelig herhjemme. Hvorfor jeg bliver nødsaget til at tage udgangspunkt i de ca. 360 Kr., som den på købstidspunktet kostede i USA.

Undertegnede ønsker at takke Burnki for at smugle en sample af 1792 Full Proof – Single Barrel Select fra Nicholas Barrel igennem tolden. Det bliver imellem os to! Det skal, for god ordens skyld, nævnes, at Burnki ingen finansiel interesse har i Sazerac, eller Danske forhandlere, der fører Barton i deres sortiment.

Fotoet af 1792 Full Proof, er taget af Burnki, og bragt i denne anmeldelse med hendes velsignelse.    

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *