Anmeldelser

Bonus anmeldelse – Michter’s Toasted Barrel Finish Rye – Barrel Strength 2017 (Barrel #17C620)

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser.

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de Small Batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen. Rigtig god læselyst.

Læs den dybdegående artikel om Michter’s ved at følge linket

Michter’s Toasted Barrel Finish Rye – Barrel Strength 2017 (Barrel #17C620)

  • Producent: Michter’s
  • Destilleri: Ukendt
  • Klassifikation: Kentucky Straight Rye Whiskey
  • Alder: NAS
  • ABV: 53,1 %
  • Mash Bill: Ukendt
  • Pris: Ca. 550 Kr. i USA

Næse: Overraskende vanilje drevet af en Rye Whiskey at være. Dog får vaniljen hurtigt følgeskab af pebermynte, dadler, mørk sirup, chokolade, en anelse kanel og en virkelig delikat creme brulee note, som på fornemmeste vis bliver rundet af en let krydret barrel char note.

Smag: God viskositet som er mere klæbrig end olieret. Til trods for at dette er en barrel strength Whiskey på 53,1 % er alkoholen yderst integreret. Her er noter af tobak, kirsebær, mørk chokolade og karamel på en bund af let forkullet egetræ.

Eftersmag: Krydderierne kommer først til syne i eftersmagen, hvor de bliver præsenteret som en blanding imellem hvid peber, kanel og mynte.

Konklusion: Hvis jeg ikke havde vidst bedre, ville jeg havde troet at jeg havde en Bourbon i glasset, hvilket må formodes skyldes, at Michter’s benytter sig af en barely legal Rye mash bill. Hvilket selvsagt ikke skal holdes denne Whiskey til last. Men fans af vel-krydrede, urt drevne Rye’s, er derfor bedre tjent med at kigge til en anden side. Hvis man derimod, er på udkig efter en virkelig veldrejet, forfinet, delikat Rye, som langt hen af vejen, byder på den sødladen profil, som mange en Bourbon er gjort af, er man kommet til det rigtige sted. Min eneste kritik af denne Rye er, at det kunne have været ønskværdigt med en længere eftersmag.

Prisinformation: Michter’s Toasted Barrel Finish Rye – Barrel Strength 2017 udgaven er desværre ikke tilgængelig herhjemme. Hvorfor jeg bliver nødsaget til at tage udgangspunkt i de ca. 550 Kr., som den på købstidspunktet kostede i USA.

Score: 92/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Undertegnede ønsker at takke Gene V. aka. Northern_bourbon for at sende mig en sample af Michter’s Toasted Barrel Finish Rye – Barrel Strength 2017. Den anmeldte sample var sendt til undertegnede ud af en pludselig opstået næstekærligheds følelse fra afsenders side. Gene har ingen form for finansiel interesse i hverken Michter’s eller whiskey importører, der fører Michter’s i Danmark.

Foto bragt i denne anmeldelse er taget af Gene V.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *