Anmeldelser

Jack Daniel’s Coy Hill High Proof 2021

Jeg har efterhånden akkumuleret en betragtelig samling af amerikansk whiskey – og der går længere og længere mellem der er flasker der får pulsen op, og som jeg bare MÅ have. Det er nok helt almindeligt når man har samlet igennem lang tid – uanset hvad man samler på.

Den flaske jeg skal anmelde i dag – Jack Daniel’s Single Barrel Coy Hill High Proof – er en af dem jeg har ledt efter med lys og lygte igennem lang tid. Faktisk siden jeg hørte om den da de første rygter startede i sommeren 2021 .

Den primære interesse fra min side skal ses i lyset af den vanvittigt høje alkoholprocent som dette produkt bliver flasket ved; 2021 udgaven, f.eks., rangerer fra 68,7% til 74,15% ABV. Flere af 2021 udgaverne er altså i den såkaldte ”HazMat” zone, hvor der refereres til at alt der er over 70% ABV i USA er at betragte som farligt materiale (Hazardous Material). Når en whiskey når HazMat grænsen, så har det den praktiske konsekvens, at man ikke må tjekke bagage ind i flyet, hvis den indeholder en sådan flaske.

2022 udgaverne er endnu vildere og rangerer fra 71,8% til vanvittige 77,55% ABV. Faktisk var ”Angel’s Share” så omfattende, at det ikke ville være muligt at lave Single Barrel udgaver (mange af fadene havde næsten ikke noget whiskey tilbage), så man besluttede dels at lave dem til Small Batch (hvor mand blandede nogle få fade sammen) og dels kun at sælge dem i 375ml flasker.

Den udgave jeg anmelder i dag, er fra 2021 og er på 69,75% ABV. Den var derfor lige nøjagtig lovlig at tjekke ind, for min gode ven Rob fra Arizona der havde den med til mig. 2021 udgaverne er alle Single Barrel. Her kan du se flaskerne i fuld opløsning:

2021 udgaven – 750ml og Single Barrel
2022 udgaven – 375ml og Small Batch

Navnet ”Coy Hill” refererer til den højest beliggende bakke på det område hvor Jack Daniel’s destilleriet ligger. Placeringen af de to lagerbygninger der ligger på Coy Hill er så specielle, at netop disse bygninger resulterer i whiskey med meget høj alkoholprocent (læs mere om hvorfor nedenfor).

Vi har tidligere anmeldt en del andre flasker fra Jack Daniel’s og har beskrevet historien forholdsvis detaljeret. Vi har samlet en oversigt med det hele her: https://straightwhiskey.dk/jack-daniels/. Jeg vil derfor ikke bruge tid på den historiske del, da vi allerede har behandlet emnet før.

Hvis du alligevel er interesseret i flere detaljer, så kan jeg (i al beskedenhed) anbefale at kigge disse 3 videoer igennem, da de er relevante i sammenhængen:

Og her kommer så selve anmeldelsen:

Jack Daniel’s Single Barrel Coy Hill High Proof

 • Producent: Jack Daniel’s
 • Destilleri: Jack Daniel’s
 • Klassifikation: Tennessee Whiskey
 • Alder: 9 år
 • ABV: 69,75%
 • Mash Bill: 80% majs, 12% byg og 8% rug
 • Pris: Byttede den med 2 flasker Blanton’s Gold, som jeg havde købt for i alt 1.290,- kroner. Den billigste pris i USA er p.t. $549 og med en gennemsnitspris på $799.

Duft: Eg, banan, (surprise), vanilje, æbler, fersken, farin, kirsebær, svesker, candyfloss og intens men “blød” alkohol.

Smag: Holy crap! (Excuse my French). En total eksplosion i munden i første omgang – måske ikke overraskende, givet alkoholstyrken. Men efter det første chok er der tid til at fokusere på de faktiske smagsnuancer; God mundfornemmelse og i det hele taget over middel viskositet. God og super-velafbalanceret sødme der overskygger de små detaljer – og det virker faktisk. Imellem den intense varme og den dejlige sødme fanger jeg dog også mange af de element jeg fik fra duftindtrykkene.

Eftersmag: Lang og super lækker. Og den fylder ikke alene svælget, men også mundhulen. 

Konklusion: Et absolut topprodukt som ikke skuffer på nogle områder. Hvis jeg kunne købe en flaske mere til samme pris, så ville jeg gøre det uden at blinke. Men det er ikke en whiskey for alle; Hvis man allerede begynder at have problemer når man runder de 55-60% alkohol, så vil Coy Hill være for overvældende. Men JEG elsker den. I min score har jeg taget udgangspunkt i de knap 1.300,- kroner jeg har betalt – og det er den absolut værd – og mere til. De 4 – 7.000,- den p.t. går for i USA er dog helt hen i vejret. Well, Jack, du har igen understreget din evne til at producere noget af den bedste whiskey man kan købe for penge. 

Score: 94/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

2 Comments

 • Kasper pichard Nielsen

  Hej Henrik, den lyder jo super lækker når du beskriver den, men den alkohol procent, hold da helt op, jeg kan nærmest ikke forstå hvordan der kan være sødme tilbage ved den styrke 😃 Er selv glad for de ufortyndede flasker fra flere producenter, har dog smagt en Elijah Craig på 68+, og der var min grænse sådan lige på vippen, man skal da ikke sidde tæt på brændeovnen og nyde et glas i hvert fald 😂 Skål 🥃

  • Henrik Brandt

   Ja – det er svært at tro, men der er faktisk sødme tilbage. Og helt enig – ikke for tæt på åben ild!!!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *