Anmeldelser

Bonus anmeldelse – Wild Turkey. Rare Breed – Batch: LL/KC251313, flasket den 25-03-2022 

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser. 

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de Small Batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen. Rigtig god læselyst. 

Læs den dybdegående anmeldelse af Wild Turkey Rare Breed ved at følge linket 

 

Wild Turkey. Rare Breed – Batch: LL/KC251313, flasket den 25-03-2022 

  • Producent: Wild Turkey 
  • Destilleri: Wild Turkey 
  • Klassifikation: Straight Bourbon Whiskey 
  • Alder: NAS  
  • ABV: 58,4% 
  • Mash Bill: 75% majs, 13% rug og 12% bygmalt 
  • Pris: 399 – 449 Kr.  

Duft: Voluminøs næse i perfekt harmoni, som byder på pæretærte med marcipan, valnødder, læder, cigarkassetræ, mørk karamel, vanilje og abrikos.   

Smag: Starter ud med en smag af brun farin og forkullede egetræ, som bliver fulgt op af søde syltede kirsebær. Hen imod eftersmagen træder kanel, cigarrøg samt mund prikkende sort peber ind i billedet.     

Eftersmag: Lang eftersmag, hvor pebersmagen hænger i, og får selskab af en underliggende frugtsødme, hvor især fersken gør sig gældende.  

Konklusion: Dette batch af Rare Breed byder på en uovertruffen næse, samt en fantastisk lang eftersmag, hvor balancen imellem det krydrede og det søde går op i en højere enhed, hvilket også gør sig gældende i selve smagen. Men når det så er sagt, savner jeg samtidig den fantastisk olieret mundfylde, som udvalgte udgaver af Rare Breed kan byde på. Hvilket dog ikke forhindrer dette batch i, overordnet set, at være utrolig godt skåret og et bundsolidt produkt til prisen. Til trods for at prisen på Rare Breed Bourbon, som så mange andre mærker, har fået et nøk op, i form af en flad halvtredser, siden at vi sidst tog livtag med mærket. Hvilket løb af stablen tilbage i februar 2022.  

0
Kvalitet: FANTASTISK
0
Værdi: FANTASTISK
Hvad betyder dette?
Tjek guiden til vores scoringssystem

Prisinformation: Den danske markedspris for Wild Turkey Rare Breed befinder sig i skrivende stund et sted imellem 399 – 449 Kr. Den er set billigst online, hos Whiskyeksperten samt Whisky Watcher til 399,- og dyrest hos Rombo for 449,- Det skal dog nævnes, at jeg ikke kan sige, hvilket batch de nævnte forhandlere ligger inde med. Da forhandlerne, vanen tro, fristes man til at sige, ikke har oplyst dette.  

Den anmeldte flaske er købt af undertegnede for mybooze for 328 Kr.  

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *