Cocktails

Buck and Rider

Når du ser hvilke ingredienser der indgår i denne cocktail, så vil du måske tænke at det ikke er noget for dig. Men hvis du giver den en chance, så vil du få en cocktail der ikke alene ligner noget der bliver serveret på en af de rigtige cocktailbarer – den smager også som noget kun drevne bartendere kan fremdrive. Og som du kan læse nedenfor, så er den ufattelig enkel at lave.

Nu har vi her i huset serveret den de sidste par måneder – og folk er helt vilde med den.

Så … hvis du vil prøve en helt ny cocktail og overraske dine gæster – så prøv at lave en ”Buck and Rider”.

Jeg blev introduceret til opskriften af nogle gode venner jeg har i Arizona – og som jeg næsten hver eneste uge taler Bourbon med via videokald. For en 3-4 måneder siden fortalte en af dem om denne cocktail og jeg var super-skeptisk da jeg hørte om ingredienserne. Opskriften stammer i øvrigt fra restaurant Buck and Rider i Phoenix, Arizona.

Der skal bruges en ingrediens som du nok ikke har hørt om og som har det noget specielle navn ”China-China”. Det er en fransk appelsinlikør der holder respektable 40% alkohol – og som foruden appelsiner, er lavet på en række hemmelige urter. På trods af at den måske er helt ukendt for dig, så kan den købes flere steder i Danmark – og ofte under 250 kroner for 70cl. I skrivende stund kan den f.eks. købes for 205 kroner hos Bevco.

OK … lad os komme i gang …

Udstyr

  • Boston Shaker med Strainer (se nederst i vores “Bourbon Renewal” opskrift, hvis du er i tvivl om hvad det er)
  • Martiniglas

Ingredienser til 2 cocktails

  • 5cl Bourbon
  • 5cl Bigallet China-China
  • 5cl Aperol
  • 5cl citronsaft
  • En god håndfuld isterninger
  • Evt. pynt – helt op til dig selv … 

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienser ned i shakeren og giv det hele et godt og kraftigt shake i 20 sekunder
  2. Vrid låget af shakeren – kom straineren hen over – og fordel nu cocktailen i de to glas.

Det kraftige og lange shake gør, at der kommer små stykker af isterningerne med ned i cocktailen. Det ser ikke kun flot ud – det virker også godt når man drikker den.

God fornøjelse!

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *