Anmeldelser

Bonus anmeldelse: Jack Daniel’s Single Barrel Select – Bottled 26-02-21

I dag introducerer vi et nyt koncept her hos Straightwhiskey.dk som vi har valgt at kalde for Bonus anmeldelser.

Konceptet vil i al enkelthed gå ud på – at vi fra tid til anden, vil udgive korte anmeldelser af nye eller ældre single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden, så de kommer til at fremstå som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser.

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de Small Batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen.

Her hos Straightwhiskey.dk udgiver vi som bekendt nye dybdegående anmeldelser hver fjortende dag. Hvilket vi ikke har i sinde at ændre på. Derfor vil vores Bonus anmeldelser ikke komme til at erstatte disse, men vil blive udgivet sideløbende.

Læs den dybdegående anmeldelse af Jack Daniel’s Single Barrel Select ved at følge linket

 

Jack Daniel’s Single Barrel Select – Bottled 26-02-21.

  • Producent: Jack Daniel’s
  • Destilleri: Jack Daniel’s
  • Klassifikation: Tennessee Whiskey
  • Alder: NAS
  • ABV: 45 %
  • Mash Bill: 80% majs, 12% byg og 8% rug
  • Rick No: L-27
  • Barrel No: 21-01796
  • Pris: 349 kr.

Næse: Banan – jep, det er en Jack Daniel’s Whiskey vi har med at gøre, mandelflager, mørk chokolade, vanilje, læder, grønne sprøde æbler, Crème brûlée, og en virkelig behagelig barrel char note, samt et strejf af sort peber og kokosmælk.

Smag: God mundfylde. Banan smagen er igen det første jeg bemærker, efterfulgt af makroner, samt en dominerende smag af vaniljestang, der blander sig med egetræ og lys karamel fudge.

Eftersmag: En smøragtig smag coater ens mund i den mellemlange eftersmag, hvor en lys smag af pistacienødder er at finde bagerst i munden, mens syrlige mandariner og en lettere “støvet” tør muskatnødde smag ligger yderst på tungen.

Konklusion: Det er år og dag siden, at jeg sidst havde fornøjelsen af, at have Jack Daniel’s Single Barrel Select i mit glas. For at det ikke skal være løgn, blev de sidste flasker, jeg ejede, flasket tilbage i 2014. Men som jeg husker det, nød jeg på daværende tidspunkt min flaske så meget, at jeg erstattede den med en ny, da den første var tom. Og indrømmet er jeg glad for at erfare, at min hukommelse ikke totalt har svigtet mig. For til trods for at denne udgave af Single Barrel Select, “som sådan” – ikke er nogen stor oplevelse, for nu at være underspillet jysk, er den faretruende nydelsesværdig, let tilgængelig og formår, på mange parametre, at have lige præcis nok kompleksitet til at fastholde ens interesse. Selve næsen samt smagen er utvivlsomt de to stærkeste elementer her, hvorimod eftersmagen skuffer en smule. Men med et prisskilt på omkring de 349 Kr. – alt efter, hvor man handler ind, skal man være mere end en bitter gammel mand, for ikke at advokere for, at denne udgave af Jack Daniel’s Single Barrel Select ikke burde være fast inventar i en hver Whiskey samling.

Score: 85/100
Kategori: Rigtig god

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Den anmeldte Whiskey er købt af undertegnede for 300 Kr. i Rema1000

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *