Anmeldelser

Michter’s – 4 x 10-års Bourbon og Rye

I det seneste nummer af “Whisky&” magasinet (der udkom den 11. november) har jeg skrevet en række indlæg om amerikansk whiskey og samtidigt skrevet om producenterne Four Roses og Michter’s – der er nogle af mine egen favoritter. Magasinet have også anmeldelser af intet mindre end 60 forskellige produkter fra USA og jeg kunne se, at Michter’s 10-års Bourbon løb med sejren.

Det slog mig derfor her til morgen, at jeg aldrig har fået taget mig samme til at anmelde netop den flaske, på trods af, at jeg har anmeldt adskillige produkter fra Michter’s. Da jeg kiggede efter på hylden, kunne jeg derudover se, at jeg havde hele fire åbne 10-års flasker – to Bourbon og to Rye. Jeg skiver typisk mine anmeldelser aftenen/natten før de bliver lagt på bloggen (arbejdet bedst under pres 🤦‍♂️) så jeg tog en hurtig beslutning om at den anmeldelse du nu læser, bliver af alle fire flasker.

Jeg har allerede beskrevet Michter’s og deres produktionsmetoder adskillige steder her på siden, men hvis du ikke har læst nogle af disse beskrivelser før, så har vi lavet en hurtig oversigt på https://straightwhiskey.dk/michters/. Jeg kan absolut også anbefale dig at købe november-udgaven af førnævnte magasin, da jeg her går en del i dybden med deres produktion.

Anyway …. udover Michter’s fire standardprodukter (som jeg har anmeldt her og her) så har de fem ”Limited Production” flasker, som løbende kommer på markedet:

 • 10-års Bourbon
 • 10-års Rye
 • 20-års Bourbon
 • 25-års Bourbon
 • 25-års Rye

Af disse er det reelt kun de to 10-års udgaver som kan købes i Danmark – og selv om man havde kunne købe de resterende flasker i femkløveret, så ville de sandsynligvis være så dyre, at næsten ingen vil kunne betale for dem. Som et eksempel er gennemsnitsprisen på deres 25-års produkter knap 100.000 kroner (jeps: et hundrede tusinde kroner), med det billigste sted i EU værende ca. 50.000 kroner. Jeg har smagt begge deres 25-års udgaver og de er vanvittigt gode – men prisen er lige så vanvittig.

10-års produkterne udkommer hvert år, hvorimod 20- og 25-års udgaverne kommer ”når de er klar” (typisk med flere års mellemrum). For fuldstændighedens skyld skal jeg også nævne, at Michter’s har nogle ekstra produkter i kategorien ”Limited Releases” som udkommer en gang imellem uden noget reelt mønster (så vidt jeg kan se). Denne gruppe indeholder bl.a. deres ”Barrel Strength” og ”Toasted” produkter. Disse produkter kommer jeg til at anmelde i 2022.

Men lad os så kigge på deres 10-års produkter og se om den høje rating fra magasinet holder stik – men inden jeg går over til anmeldelserne, så vil jeg lige kort opridse hvordan jeg har fået fat i flaskerne:

 • Bourbon, 2017 udgaven: Den købte jeg i en ”Total Wine & More” butik i netop 2017, da jeg på det tidspunkt boede i USA. Allerede dengang var 10-års udgaverne ved at være sjældne derover, så jeg skyndte mig at købe den enlige flaske der stod på hylden og stirrede på mig. Jeg husker ret tydeligt dagen, da der helt tilfældigvis også stod en enlig flaske af ”Kentucky Owl Rye” ved siden af, som ligeledes var (og er) svær at få fat på.
 • Rye, 2018 udgaven: Denne flaske er købt i 2020 gennem en af mine gode venner, der er fast kunde hos Sprit & Co. Det var virkeligt lidt at et scoop dengang, idet der kommer utroligt små mængder af Rye udgaven til Danmark.
 • Bourbon og Rye, 2021 udgaverne: Disse flasker har jeg fået for nyligt af Michter’s. Flaskerne var blevet brugt i forbindelse med et af deres arrangementer (som jeg dog ikke deltog i) – og jeg fik lov til at tage ”sjatterne” med hjem for at vurdere, hvordan årets udgaver kunne måle sig op imod tidligere udgaver. Min anmeldelse nedenfor af disse produkter er lavet uden skelen til at disse samples er stillet til rådighed uden omkostning, jfr. vores klare regler på dette område.

 

Michter’s 10-year Single Barrel Bourbon 2017 (Barrel # L17G1037)

 • Producent: Michter’s
 • Destilleri: Michter’s Distillery
 • Klassifikation: Straight Bourbon Whiskey
 • Alder: 10 år
 • ABV: 47,2 %
 • Mash Bill: Ikke oplyst
 • Pris: Købt i oktober 2017 hos Total Wine & More i New Jersey for $109,99 + taxes. Kan ikke længere købes i Danmark.

Duft: God frugt, primært æbler. Svag alkohol. Vanilje og eg.  

Smag: Egen er fremtrædende og overraskende nok er det også alkoholen der her får magt – overraskende fordi den ikke er mere end 47,2%. Krydderierne kommer til udtryk til allersidst og virker som et godt supplement til de søde noter af vanilje og farin der absolut er der på den forreste del af ganen.

Eftersmag: Lang, behagelig og domineret af krydderier.

Konklusion: Det er virkelig en god whiskey som stort set alle vil kunne lide, men hvor det er eftersmagen der trækker det store læs. Kunne godt have ønsket lidt mere sødme og så er der ingen tvivl om, at prisen er i den høje end, i betragtning af hvad man for får pengene. Og så skal man som altid – og det gælder for alle fire flasker i denne anmeldelse – huske på, at der er tale om et Single Barrel produkt, så der kan være en del variationer inden for samme årgang.

Score: 83/100
Kategori: Rigtig god

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

 

Michter’s 10-year Single Barrel Bourbon 2021 (Barrel # L21E1525)

 • Producent: Michter’s
 • Destilleri: Michter’s Distillery
 • Klassifikation: Straight Bourbon Whiskey
 • Alder: 10 år
 • ABV: 47,2 %
 • Mash Bill: Ikke oplyst
 • Pris: Sample stillet gratis til rådighed fra Michter’s. Pris i Danmark svinger mellem 1299,- og 1499,- kroner.

Duft: Fantastisk harmonisk næse og der er skruet op for alt, sammenlignet med 2017 udgaven. Specielt vaniljen er intens – noget jeg altid sætter pris på. Jeg kan dufte til den hele dagen og jeg må sige, at den er markant bedre end 2017.  

Smag: Man fornemmer at det er en god whiskey i det sekund dråberne rammer læberne; God viskositet, god mundfornemmelse, masser af harmonisk sødme, god balance i alkoholen og en nærmest sød eg – mums! Udover de sædvanlige klassiske Bourbon-noter fanger jeg også lidt kanel, citrus, smørkaramel og måske lidt chokolade (kan godt være den er af den hvide slags).

Eftersmag: Virkelig behagelig, men sjovt nok en anelse kortere end 2017 udgaven.

Konklusion: Dette er virkelig et brag af en whiskey og jeg kommer til at græde når den sidste dråbe er væk. Vi er næsten oppe på Four Roses Limited Edition niveau her – og når man sammenligner med prisen det produkt, så virker prisen for Michter’s mere end rimelig. I skrivende stund kan den købes i Danmark for 1299,- og det er virkelig en god pris – ikke mindst sammenlignet med, at gennemsnitsprisen i USA ligger på næsten det dobbelte. Hvis du mangler en premium Bourbon i din samling, så tror jeg at denne flaske p.t. er et af de bedste bud.   

Score: 93/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

 

Michter’s 10-year Single Barrel Rye 2018 (Barrel # L18D549)

 • Producent: Michter’s
 • Destilleri: Michter’s Distillery
 • Klassifikation: Straight Rye Whiskey
 • Alder: 10 år
 • ABV: 46,4 %
 • Mash Bill: Ikke oplyst
 • Pris: Købt i august 2020 hos Sprit & Co (gennem en ven). Kan ikke længere købes i Danmark (så vidt vides).

Duft: Overraskende meget sødme – havde forventet en mere krydret næse. Jeg får et klart indtryk af vanilje og smørkaramel – noget der normalt er forbeholdt Bourbon. Eg og alkohol fornemmes også, dog noget afdæmpet. 

Smag: God viskositet og smagsindtrykket er mere fokuseret på de klassiske krydrede rye-noter end næsen havde. Før meldte vanilje er trukket meget tilbage og der er næsten udelukkende fokus på kanel, en anelse muskat og meget svag kardemomme og allehånde. Egen er der forsat, men med dominans af tanniner.

Eftersmag: Kraftig initialt – men meget afbalanceret til sidst.

Konklusion: Et god whiskey der dog forvirrer mig en anelse i forbindelse med forskellen på næsen og smagen – men det er jo også en del af charmen. Jeg er sikker på, at alle rye-elskere vil nyde denne whiskey – men prisen er en anelse for høj.

Score: 84/100
Kategori: Rigtig god

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

Michter’s 10-year Single Barrel Rye 2021 (Barrel # L21E1536)

 • Producent: Michter’s
 • Destilleri: Michter’s Distillery
 • Klassifikation: Straight Rye Whiskey
 • Alder: 10 år
 • ABV: 46,4 %
 • Mash Bill: Ikke oplyst
 • Pris: Sample stillet gratis til rådighed fra Michter’s. Pris i Danmark svinger mellem 1299,- og 1499,- kroner.

Duft: Her er mere den forventede krydrede rye-næse. Der er dog stadig klar spor af vanilje og eg under overfladen – men det tager alligevel et stykke tid af få på plads. 

Smag: Lige som med de to Bourbon-udgaver er 2021 versionen en klar ”upgrade” på smagssiden. Der er mere harmoni mellem det søde og det krydrede – og så har egen mere karakter. Jeg fanger også nogle grønne æbler på en dejlig syret og frisk måde.

Eftersmag: Dejlig, forholdsvis lang – og harmonisk.

Konklusion: Ja, jeg bliver jo træt af at gentage mig selv, men der er nok engang tale om en fantastisk whiskey – og Michter’s bliver bare ved med at spytte gode produkter ud. Rye udgaven er desværre meget svær at finde herhjemme, men til gengæld synes jeg at 10-års Bourbon udgaven i år er bedre end den tilsvarende Rye.

 

Score: 91/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

 

2 Comments

 • Kasper Nielsen

  Hej Henrik.

  Hvordan ser man hvilket år flasken er fra ? Den jeg ligger inde med kan jeg simpelthen ikke finde årstal på(bourbon udgaven) ?
  Og tak for sidst(smagning på hats boots and bourbon), det var en god og lærerig aften 😃

  Venlig hilsen
  Kasper.

  • Hasse Berg

   Hej Kasper.

   Beklager det forsinkede svar.
   Michter’s er ikke min spidskompetence. Så jeg har valgt at sende din forespørgsel videre, til en af mine Amerikanske venner, som er langt mere inde i det mærke end jeg er. Ifølge ham, skulle din flaske meget gerne have en etikette (der er påklistret flaskens hals) hvor der står “Barrel No.” efterfulgt af en 7 – 8 cifret tal samt bogstav række. De to tal, som kommer efter det første bogstav, skulle eftersigende indikerer det år din Bourbon var flasket.

   Med venlig hilsen Hasse

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *