Anmeldelser

Bonus anmeldelse – Wild Turkey Rare Breed – Batch: LL/II161508, flasket den 16-09-20

 

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser.

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de Small Batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen. Rigtig god læselyst.

Læs den dybdegående anmeldelse af Wild Turkey Rare Breed ved at følge linket

Wild Turkey. Rare Breed – Batch: LL/II161508, flasket den 16-09-20

  • Producent: Wild Turkey
  • Destilleri: Wild Turkey
  • Klassifikation: Straight Bourbon Whiskey
  • Alder: NAS
  • ABV: 58,4%
  • Mash Bill: 75% majs, 13% rug og 12% bygmalt
  • Pris: 349 – 419 Kr.

Duft: Varmblodig, dyb, bastant og faretruende imødekommende smyger Wild Turkey’s klassiske Rare Breed profil sig ud af glasset. Her er en fantastisk duft af bagte æbler, abrikos marmelade, mandarin, kirsebær, vanilje, karamel og en bastant duft af egetræ på en medium krydret bund.   

Smag: Virkelig god viskositet og mundfylde, som starter ud som en stor bølge af let brændt brun farin, som giver sødmen en fantastisk kant, efterfulgt af overmodne kirsebær, kanel, rosiner og mørke blommer.     

Eftersmag: Virkelig lang eftersmag, hvor frugt sødmen i starten bliver hængende forrest i munden, men som tiden går, langsomt bliver mere tør med en mund prikkende fornemmelse af sort peber, læder samt urter.  

Konklusion: Der er ikke meget, der slår følelsen af at åbne et nyt batch i Wild Turkey’s formidable Rare Breed serie og konstatere, at Russell familien endnu engang har formået at ramme tonen klokkeklart. Og endnu engang er det en udbredt fornøjelse at kunne konstatere, at anmeldte batch igen kvalitetsmæssigt langt overstiger prisen med flere længder. Min tekst i de tre kategorier tænker jeg, næsten taler sit eget sprog. Det til trods, vil jeg alligevel fremhæve eftersmagen, som i dette batch er usædvanlig lang og kompleks, selv for et Rare Breed produkt at være. Overordnet set, er dette mit ynglings batch af Rare Breed til dato, kun overgået at Batch WT-03RB fra 2012.  

Prisinformation: Den danske markedspris for Wild Turkey Rare Breed befinder sig i skrivende stund et sted imellem 349 – 419 Kr. Den er set billigst online, hos Uhrskov-vine.dk til 349,- og dyrest hos whisky.dk for 419,- Det skal dog nævnes, at jeg ikke kan sige, hvilket batch de to forhandlere ligger inde med. Da de to forhandlere, vanen tro, fristes man til at sige, ikke har oplyst dette. Jeg har selv købt den anmeldte flaske hos mybooze.eu for 282 kr.

Score: 92/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *