Anmeldelser

Bonus anmeldelse. Rowan’s Creek – 12 Years Old – Bottled 2002

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser.

Men i dagens anledning, afviger vi en anelse fra vanlig praksis, og anmelder, i stedet, en ældre udgave af en tidligere anmeldt Bourbon. Nemlig 12 års udgaven af Rowan’s Creek, som blev flasket tilbage i 2002.

Læs den dybdegående anmeldelse af Rowan’s Creek ved at følge linket

  • Producent: KBD/Willett
  • Destilleri: Unavngivet destilleri
  • Klassifikation: Straight Kentucky Bourbon Whiskey
  • Alder: 12 år
  • ABV: 50,05 %
  • Mash Bill: Ikke oplyst
  • Sekundær markedspris: Ca. 5200 kr.

Næse: Til trods for at Rowan’s Creek ”kun” er flasket ved 50,05 % ABV, ligger den sig kvalitetsmæssigt op af en virkelig vellagret cask strength aftapning. Bombastisk, kompleks og virkelig nydelsesværdig. Et sandt overflødighedshorn af brændt karamelliseret sukker, mørkristet kaffebønner, garvet læder, vanilje, mørke blomme sorter og en knivspids sort peber, på en bund af forkullet egetræ. 

Smag: Fantastisk viskositet og mundfylde, som på en og samme tid er stor og fyldig og samtidig silkeblød. Forstået på den måde, at denne Bourbon nærmest er todimensionel. For alt imens en varm bølge af krydderier, hvor især kardemomme, kanel og sort peber er dominerende, fylder ens overmund, skyller en frugt sød smag af fersken, kirsebær og mælke chokolade hen over ganen.    

Eftersmag: Virkelig lang eftersmag, som uendelig langsomt fortager sig. Starter ud med en smag af muskatnød og pebermynte, som til slut vender tilbage til frugt sødmen fra selve smagen, som på fornemmeste vis, markerer afslutningen på denne uovertrufne Bourbon.  

Konklusion: Ofte kan det være svært at følge det hype og den efterspørgsel, der omgiver visse flasker. Men i dette tilfælde, må jeg for en sjælden gang skyld, erklære mig enig og ligge mig i slipstrømmen af de mange, som inderligt ønsker sig en flaske. Hvilket, grundet den fuldstændig opskruede pris, som 12 års udgaven af Rowan’s Creek opnår på diverse aktioner, desværre ikke kommer til at ske.

Score: 93/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Vi vil selvfølgelig, som altid, give den anmeldte Whiskey en endelig bedømmelse ud fra vores gældende 100 point skala. Det skal dog nævnes, at vi – ligesom det også gør sig gældende i vores dusty anmeldelser, bliver nødsaget til at bryde med vores vanlige praksis, og ikke tage udgangspunkt i flaskens vejledende udsalgspris. Da priserne på Whiskyer, der ikke længere er i produktion, på det nærmeste, kan sammenlignes med dagspriserne på ædelmetaller, som bølger op og ned, alt efter udbud og efterspørgsel. Med andre ord, der findes ikke en fast vejledende udsalgspris, hvorfor vi ikke har nogen at bedømme ud fra.

Undertegnede ønsker at takke Jonathan Renshon for at sende mig en sample af 12 års udgaven af Rowan’s Creek. Fotoet, der er bragt i denne anmeldelse, er taget af Jonathan Renshon.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *