Anmeldelser

Bonus Anmeldelse: Knob Creek. Single Barrel Select – Straight Rye Whiskey. Selected by Wine & Whiskey Country 

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser. 

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de Small Batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen. Rigtig god læselyst. 

Læs den dybdegående anmeldelse af Knob Creek Straight Rye Whiskey ved at følge linket. 

 

Knob Creek. Single Barrel Select – Straight Rye Whiskey. Selected by Wine & Whiskey Country 

  • Producent: Jim Beam 
  • Destilleri: Jim Beam 
  • Klassifikation: Straight Rye Whiskey 
  • Alder: 6 år & 6 måneder 
  • Destilleret: 21-11-2011 
  • Flasket: 24-05-2018 
  • ABV: 57,5% 
  • Mash Bill: Ukendt 
  • Pris: Ca. 380 Kr. i USA 

Duft: Fantastisk voluminøs næse der byder på noter af græs, appelsinskal, kanel, mørk karamel og chokolade samt peanuts.  

Smag: Rigtig god viskositet og mund fylde, hvor en klokkeklar smag af brownies er den altdominerende faktor, som fylder hver en millimeter af ens mund ud, og kun lige nøjagtig formår at efterlade plads til vanilje, grønne æbler og et strejf af egetræ.  

Eftersmag: Yderst krydret og imponerende lang eftersmag med sort peber, stjerne anis og kanel.  

Konklusion: Jim Beam har valgt ikke at afsløre, hvilken mash bill de benytter til deres Rye Whiskyer. Men bedømt ud fra helhedsindtrykket af deres forskellige Rye’s, har jeg altid været tilbøjelig til at gætte på, at Beam benytter en mash bill, som kun lige nøjagtig sniger sig over de obligatoriske 51% rug. Med andre ord, en barely legal Rye mash. Hvilket dette store pick også understøtter, da jeg ærligt, i en blindsmagning, ville have gættet på, at jeg havde en high proof Bourbon i glasset. Hvilket blot er en konstatering og på ingen måder skal læses som om, at jeg taler denne Rye ned. Tvært imod. For den er endnu et prima eksempel på, hvor højt et niveau, som Beam formår at holde i deres Knob Creek serie. For som nævnt, byder denne Rye på en fantastisk voluminøs næse samt en rigtig god viskositet og dertilhørende mund fylde i smagen. Når det så er sagt, og til trods for at smagen er nydelsesværdig, er den samtidig også en anelse “stram” i sit smagsudtryk. Hvorfor jeg inderligt ville have ønsket, at den havde formået at åbne mere op og folde paletten helt ud. 

Score: 89/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Prisinformation: Den anmeldte Knob Creek Single Barrel Select Rye er desværre ikke tilgængelig herhjemme. Hvorfor jeg bliver nødsaget til at tage udgangspunkt i de ca. 380 Kr., som den på købstidspunktet kostede i USA. 

Undertegnede ønsker at takke Burnki for at smugle en sample af Knob Creek Single Barrel Select Rye igennem tolden. Det bliver imellem os to! Det skal, for god ordens skyld, nævnes, at Burnki ingen finansiel interesse har i Beam Suntory, eller Danske forhandlere, der fører Knob Creek i deres sortiment.  

Fotoet af Knob Creek Single Barrel Select Rye, er taget af Burnki, og bragt i denne anmeldelse med hendes velsignelse. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *