Anmeldelser

Bonus anmeldelse – Shenk’s Homestead Sour Mash Whiskey – 2017 udgaven 

Følgende anmeldelse er en del af vores bonus anmeldelses serie. Her har vi udelukkende fokus på single barrel samt small batch – barrel proof aftapninger, som varierer fra den eller de udgaver, vi allerede har anmeldt her på siden. Derfor vil samtlige anmeldelser i denne serie også være betydelig kortere end vores vanlige anmeldelser, og skal ses som et supplement til tidligere dybdegående anmeldelser. 

Hvorfor vi har valgt at bringe denne serie, er for at tilbyde vores læsere anmeldelser af et så bredt udsnit af de forskellige single barrel samt small batch – barrel proof batches, som muligt. Da en Whiskey, der er blevet flasket fra et enkelt fad – og dermed ikke er skabt ved at blende mange forskellige fade sammen, selvsagt ofte vil variere i duft samt smagsprofil, fra udgave til udgave. Hvilket også gør sig gældende ved de Small Batch Whiskyer, der er flasket ved fadstyrke og bliver udgivet et batch af gangen. Rigtig god læselyst. 

Læs den dybdegående anmeldelse af Shenk’s Homestead Sour Mash Whiskey ved at følge linket  

 

Shenk’s Homestead Sour Mash Whiskey – 2017 udgaven 

  • Mærke: Shenk’s Homestead Sour Mash Whiskey – 2017 udgaven 
  • Producent: Michter’s 
  • Klassifikation: Whiskey 
  • Alder: NAS 
  • ABV: 45,6 % 
  • Mash bill: Ikke oplyst 
  • Batch #17F983 
  • Pris: 1200 Kr.  

Duft: På overfladen er 2017 udgaven af Shenk’s drevet af søde majs, cacao, brun farin samt vanilje. Men et spadestik dybere finder vi dufte af citrus frugter, læder og ristede egetræ.  

Smag: Meget lys mundprofil, som har en fremtrædende smag af smør, ikke ulig butterdej, der får følgeskab af flødekaramel, samt en udefinerbar floral og lettere parfumeret smagsnote.  

Eftersmag: Relativ kort eftersmag hvor en lettere bitter nøddesmag træder ind i billedet, kun for at dø ud, og blive overtaget af en smag af sort te.  

Konklusion: Dette er anden gang, at jeg krydser klinger med Shenk’s Homestead Sour Mash Whiskey, og for min skyld, må det egentlig godt blive ved det. For i min bog, formår Michter’s samlet set, ingenlunde at løfte deres Whiskey over det middelmådige. Med al rimelighed, byder selve næsen på en vis elegance og kompleksitet. Men når det så er sagt, falder smagen samt eftersmagen bravt igennem, og brillerer med sit fravær af smagsnuancer, krop og karakter. Hvilket giver udslag i, at Shenk’s få minutter efter at man har tømt glasset, allerede har fortabt sig i forglemmelsens tåger. Hvilket, hvis denne Whiskey havde tilhørt bottom shelf segmentet, kunne havde været tilgivet. Men da der er tale om et såkaldt limited release, der kun bliver udgivet en gang årligt og under de danske himmelstrøg koster 1200 Kr. er det betydelig mindre tilgiveligt.  

Score: 62/100
Kategori: Under middel

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

Prisinformation: Shenk’s Homestead Sour Mash Whiskey er så vidt vides, kun tilgængelig via Force Majeure – Aarhus, hvor 2021 udgaven kan købes for 1200 Kr.

Undertegnede ønsker at takke Hannes Dich for at sende mig en sample af Shenk’s Homestead Sour Mash Whiskey. Fotoet, der er bragt i denne anmeldelse, er taget af Hannes Dich. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *