Nyheder

StraightWhiskey.dk fylder to år

StraightWhiskey.dk har dags dato eksisteret i to år og vi kan nu “retmæssigt” sige, at vi lever op til vores navn. I modsætning til vores første år har det forgangne udelukkende stået i anmeldelsernes tegn. Hvor vi kærligt har kigget hele 60 forskellige whiskyer efter i sømmende og har anmeldt alt lige fra Four Roses og Wild Turkey’s klassiske Bourbons til Lidl’s Western Gold.

Det første år bragte vi nye anmeldelser eller whiskey-relaterede artikler ugentligt, men måtte erfare, at det var lige ambitiøst nok at fortsætte det niveau. Da ingen af os ønskede at slække på kvaliteten af vores indhold, og til stadighed hellige os dybdegående whiskey kritik, besluttede vi os i stedet at publicere hver fjortende dag – hvilket vores læsere heldigvis ikke har taget ilde op; Vores besøgstal er steget fra 70 tusinde årligt besøgende til 91 tusinde. Hvilket vi selvsagt er utroligt glade for, da vores hovedformål med bloggen altid har været at udbrede kendskabet til amerikansk whiskey for danskerne.

Den 24 januar 2021 åbnede vi på foranledning og i samarbejde med vores ven, Linus Jonsson, den svenske søsterside; StraightWhiskey.se, som er den svenske pendant til vores danske blog. StraightWhiskey.se bliver drevet af Linus Jonsson, som også står for at oversætte vores originale danske anmeldelser og artikler til svensk. Fremadrettet vil Linus også selv bidrage med anmeldelser og artikler på den svenske blog.

Som nævnt, har det forgangne år stået i anmeldelsernes tegn, og det vil det selvsagt også gøre i det kommende. Dog vil vi igen have øget fokus på at skrive whiskey-relaterede artikler, og gå i dybden med emner som f.eks. ”angel’s share”, ”devil’s cut”, small batch terminologien, non-chill filtrering metoden, m.v. Yderligere vil vi snarest starte en ny serie op hvor vi, fra tid til anden, udelukkende vil fokusere på at anmelde såkaldte ”dusty” flasker og grave os ned i den ofte fascinerende historie, som er knyttet til disse flasker.

Til trods for en stadig stigende interesse for amerikansk whiskey i Danmark, bød det forgangne år ikke på de helt store nyheder hos de danske whiskey forhandlere. Dog blev High West’s core range whiskeyer igen gjort tilgængelige på det danske marked og Michter’s Bomberger’s fandt også vej. For ikke at nævne Four Roses LE Small Batch 2020 udgave. Yderlige forlyder det, at hele to danske destillerier i fremtiden vil producere amerikansk inspireret whiskey, hvilket vi her på redaktionen selvsagt vil følge med stor interesse.

Som altid, hvis du står med et ubesvaret spørgsmål om amerikansk whiskey eller du af andre grunde har brug for at komme i kontakt med os, så send os en linje på kontakt@straightwhiskey.dk.

Tak for året der gik.

Skål, Henrik Brandt & Hasse Berg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *