Anmeldelser

Wild Turkey Rare Breed Rye

Jeg har glædet mig længe til at skrive denne anmeldelse, da Rare Breed Rye har stået på ønskelisten i et stykke tid efterhånden. Jeg er så privilegeret, at jeg 3-4 gange om året får besøg fra USA – og de har altid flasker med til mig. Da Wild Turkey for godt et år siden introducerede Rare Breed Rye så bad jeg derfor min gode ven Rob om at tage en flaske med til mig. Desværre gik flasken i stykker under transporten – men det var dog første gang noget sådant var sket for os. Heldigvis kom han forbi igen med en ny flaske for et par uger siden siden – og så var alt godt igen.

Vi har beskrevet Wild Turkey destilleriet og en lang række af deres produkter ganske massivt her på bloggen, så hvis du ikke har læst nogle af dem, så kan jeg klart anbefale, at du læser oversigten her: https://straightwhiskey.dk/wild-turkey/. Herudover vil det måske være en ide at læse min anmeldelse af deres 101 Rye, hvor jeg kommer ind på Wild Turkeys historik omkring Rye.

Da de fleste detaljer omkring destilleriet, deres tidslinje i forbindelse med Rye produktion – og ikke mindst historien bag hele Rare Breed serien – er så detaljeret beskrevet, så vil jeg helt undtagelsesvis gøre indledningen til denne anmeldelse ekstra kort.

Det eneste jeg her til sidst vil nævne, er min forundring over at dette produkt endnu ikke kan købes uden for USA. Det er vitterligt besynderligt, da alle deres andre produkter kan købes der i Danmark. I skrivende stund gør whiskey-tariffen selvfølgelig ikke tingene nemmere, men det er alligevel lidt overraskende.

Og hvordan smager den så?

 

Wild Turkey Rare Breed Rye

  • Producent: Wild Turkey
  • Destilleri: Wild Turkey Distillery
  • Klassifikation: Straight Rye Whiskey
  • Alder: NAS, men minimum 5 år
  • ABV: 56,1 %
  • Mash Bill: Ikke oplyst officielt, men vurderes til at være 65% rug, 23% majs og 12% maltet byg.
  • Pris: Købt i september 2021 hos Total Wine & More i Arizona for $57,99 + taxes. Kan p.t. ikke købes i Danmark.

Duft: Citrus, æbler, pære, eg, lakrids, vanilje. Svage krydderier. Ret afdæmpet alkohol, i betragtning af at den holder 56,1%. 

Smag: God viskositet og godt knald på alkoholen (måske endda lidt mere, end hvad man kunne forvente). Ret harmonisk og jeg synes der er en god balance mellem tanniner, sødme og krydderier. Sødmen kommer primært frem i form af vanilje og karamel – mens krydderierne primært manifesterer sig som kanel og nelliker.

Eftersmag: God styrke i starten, men løber hurtigt ned af bakke. Hænger dog ved i lang tid, men på lavt niveau.

Konklusion: Et virkelig dejligt produkt fra en producent der konsistent har styr på kvaliteten – og har haft det i mange år. Det er en fornøjelse at Wild Turkey endelig har lavet en Rye whiskey der er flasket ved fadstyrke – og jeg synes ikke det skuffer. Jeg sammenligner altid Rye produkter med Pikesville Rye (som er et helt fantastisk produkt) og der kommer Rare Breed Rye til kort. Dog skal det siges, at Pikesville formodentligt vil være 40-50% dyrere end Rare Breed Rye, når produktet en gang kommer til Danmark. Jeg er generelt mere til Wild Turkeys Rye produkter – og derfor vil jeg vove pelsen og sige at Rare Breed Rye er det bedste (standard) Wild Turkey produkt jeg har smagt.

 

Score: 89/100
Kategori: Fantastisk

Hvad betyder dette? Tjek guiden til vores scoringssystem

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *